Спочатку тар-таром називався спеціальний спосіб нарізки продуктів, а вже пізніше цим словом почали називати саме дрібно рублене м’ясо чи рибу, приправлені соусом.
Покроковий рецепт тар-тара з лосося
Продукти для тар-тара: свіжий лосось, цибуля, помідори черрі, перепелині яйця, гірчиця, оливкова олія, бальзамічний соус, каперси, лимон, зелень
1. Рвем листя салату на невеличкі шматочки та викладаємо на тарілку. В середину ставимо формочку для салату
2. Додаємо до салату рукколу
3. Викладаємо з різних сторін тарілки по чайній ложці гірчиці
4. Кладемо на тарілку скибочку лимону та поливаємо все оливковою олією
5. Готуємо тар-тар: філе має бути чистим, без кісточок, шкіри та інших компонентів. Філе лосося нарізаємо дрібним кубиком розміром 5-8 мм. Для цього спочатку нарізаємо його пластинами, потім — полосками та кубиками
6. Дуже дрібно нарізаємо цибулю
7. Перемішуємо цибулю та лосось
8. Подрібнюємо рибу та цибулю ще більше
9. Заправляємо лимонним соком
10. Солимо
11. Перемішуємо
12. Викладаємо частину риби в формочку, на неї кладемо каперси
13. Накриваємо каперси лососем
14. Обережно знімаємо формочку
15. Підсмажуємо яйце
16. Кладемемо його зверху
17. Додаємо трохи упареного бальзамічного оцета та прикрашаємо тар-тар помідорами черрі.
Ще рецепт до новорічного столу: Шоколадний фондан від Лізи Глинскої
Тар-тар з лосося готовий!
Дякуємо за рецепт шеф-повару Георгію Кривенчуку
Приготування заправки з бальзамічного оцету
Змішуємо в рівних пропорціях цукор та бальзамічний оцет. Ставимо суміш на вогонь та упарюємо до тих пір, доки вона не випариться наполовину.
Інші рецепти страв до святкового столу дивіть в нашій підбірці Новий рік 2018|Всі рецепти