Шоколадний фондан
ІНГРЕДІЄНТИ
- Натуральний чорний шоколад 70% – 170 г
- Вершкове масло – 150 г
- Яйця – 5 шт.
- Цукор – 70 г
- Борошно – 70 г
- Какао – 1-2 ст.л.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Розтоплюємо на паровій бані шоколад і вершкове масло: набираємо в невелику каструлю або сотейник воду – буквально 2 см заввишки, і ставимо на вогонь до закипання
- Беремо миску (краще з товстого вогнетривкого скла), яку можна поставити зверху на сотейник так, щоб дно миски не торкалося киплячої води. Розтоплюємо шоколад і даємо йому охолонути до температури 30-36 °С
- Збиваємо яйця з цукром до розчинення цукру. Вводимо збиті яйця в шоколадну масу, додаємо борошно, все ретельно перемішуємо
- Відкладаємо частину тіста у форми для льоду і ставимо в морозилку до повного замерзання
- Змащуємо форми для випікання збитим маслом, посипаємо поверхню какао-порошком
- Розливаємо по формах тісто, в тісто опускаємо заморожені кубики начинки
- Ставимо форми на деко і відправляємо в розігріту до 180 °C духовку на 8-10 хвилин
Читайте також: фондан шоколадний рецепт
Шоколадне фондю
ІНГРЕДІЄНТИ
- Натуральний чорний шоколад 70% – 200 г
- Апельсиновий сік – 2 ст.л.
- Вершки 20% – 200 мл
- Білий ром – 1 ст.л.
- Банан – 2 шт.
- Ананас – 1 шт.
- Ківі – 2 шт.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Вершки доводимо до кипіння. Розчиняємо в них подрібнений шоколад. Додаємо ром і апельсиновий сік, ретельно перемішуємо
- Отриману шоколадну масу, помішуючи, переливаємо в посуд для фондю
- Ананас, банан і ківі нарізаємо невеликими шматочками. Банан, щоб не потемнів, скроплюємо апельсиновим соком
- Нанизуємо фрукти на шпажки, занурюємо в теплий шоколадний крем
Брауні
ІНГРЕДІЄНТИ
- Натуральний чорний шоколад 70% – 150 г
- Вершкове масло – 170 г
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 200 г
- Борошно – 70 г
- Сіль – дрібка
- Волоські горіхи – 100 г
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Масло і шоколад розтоплюємо на паровій бані, злегка охолоджуємо
- Змішуємо яйця з цукром, потім з’єднуємо яєчну і шоколадну суміш. Додаємо борошно і сіль
- Горіхи підсмажуємо на пательні, даємо охолонути, потім злегка подрібнюємо. Додаємо в тісто
- Духовку розігріваємо до 180 ° C. Форму застилаємо пергаментом, змащуємо вершковим маслом, виливаємо зверху тісто, рівняємо і випікаємо 35-40 хвилин
Як приготувати шоколадний фондан: відеорецепт. Частина 1
Як приготувати шоколадний фондан: відеорецепт. Частина 2
Як приготувати шоколадний фондан: відеорецепт. Частина 3
Як приготувати шоколадний фондан: відеорецепт. Частина 4
Читайте, як приготувати кекс з мандаринами від Євгена Клопотенка на Новий рік 2018 тут.