Шоколадний фондан від Лізи Глинської і Яни Соломко (Все буде смачно)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ліза Глинська поділилася з нами і Яною Соломко своїми кращими рецептами шоколадного фондану, брауні й шоколадного фондю!

Шоколадний фондан

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Натуральний чорний шоколад 70% – 170 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Яйця – 5 шт.
  • Цукор – 70 г
  • Борошно – 70 г
  • Какао – 1-2 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розтоплюємо на паровій бані шоколад і вершкове масло: набираємо в невелику каструлю або сотейник воду – буквально 2 см заввишки, і ставимо на вогонь до закипання
  2. Беремо миску (краще з товстого вогнетривкого скла), яку можна поставити зверху на сотейник так, щоб дно миски не торкалося киплячої води. Розтоплюємо шоколад і даємо йому охолонути до температури 30-36 °С
  3. Збиваємо яйця з цукром до розчинення цукру. Вводимо збиті яйця в шоколадну масу, додаємо борошно, все ретельно перемішуємо
  4. Відкладаємо частину тіста у форми для льоду і ставимо в морозилку до повного замерзання
  5. Змащуємо форми для випікання збитим маслом, посипаємо поверхню какао-порошком
  6. Розливаємо по формах тісто, в тісто опускаємо заморожені кубики начинки
  7. Ставимо форми на деко і відправляємо в розігріту до 180 °C духовку на 8-10 хвилин

Читайте також: фондан шоколадний рецепт


Шоколадне фондю

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Натуральний чорний шоколад 70% – 200 г
  • Апельсиновий сік – 2 ст.л.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Білий ром – 1 ст.л.
  • Банан – 2 шт.
  • Ананас – 1 шт.
  • Ківі – 2 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Вершки доводимо до кипіння. Розчиняємо в них подрібнений шоколад. Додаємо ром і апельсиновий сік, ретельно перемішуємо
  2. Отриману шоколадну масу, помішуючи, переливаємо в посуд для фондю
  3. Ананас, банан і ківі нарізаємо невеликими шматочками. Банан, щоб не потемнів, скроплюємо апельсиновим соком
  4. Нанизуємо фрукти на шпажки, занурюємо в теплий шоколадний крем

 


Брауні

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Натуральний чорний шоколад 70% – 150 г
  • Вершкове масло – 170 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Борошно – 70 г
  • Сіль – дрібка
  • Волоські горіхи – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Масло і шоколад розтоплюємо на паровій бані, злегка охолоджуємо
  2. Змішуємо яйця з цукром, потім з’єднуємо яєчну і шоколадну суміш. Додаємо борошно і сіль
  3. Горіхи підсмажуємо на пательні, даємо охолонути, потім злегка подрібнюємо. Додаємо в тісто
  4. Духовку розігріваємо до 180 ° C. Форму застилаємо пергаментом, змащуємо вершковим маслом, виливаємо зверху тісто, рівняємо і випікаємо 35-40 хвилин

Як приготувати шоколадний фондан: відеорецепт. Частина 1

Як приготувати шоколадний фондан: відеорецепт. Частина 2

Як приготувати шоколадний фондан: відеорецепт. Частина 3

Як приготувати шоколадний фондан: відеорецепт. Частина 4

Читайте, як приготувати кекс з мандаринами від Євгена Клопотенка на Новий рік 2018 тут.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
Млинці з морепродуктами
Мамалига зі шкварками та сметаною
Домашній курячий бульйон, локшина та рулетики в беконі
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо