Шоколадний фондан від Лізи Глинської і Яни Соломко (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 1 разів



Ліза Глинська поділилася з нами і Яною Соломко своїми кращими рецептами шоколадного фондану, брауні й шоколадного фондю!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Шоколадний фондан

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Натуральний чорний шоколад 70% – 170 г
  • Вершкове масло – 150 г
  • Яйця – 5 шт.
  • Цукор – 70 г
  • Борошно – 70 г
  • Какао – 1-2 ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розтоплюємо на паровій бані шоколад і вершкове масло: набираємо в невелику каструлю або сотейник воду – буквально 2 см заввишки, і ставимо на вогонь до закипання
  2. Беремо миску (краще з товстого вогнетривкого скла), яку можна поставити зверху на сотейник так, щоб дно миски не торкалося киплячої води. Розтоплюємо шоколад і даємо йому охолонути до температури 30-36 °С
  3. Збиваємо яйця з цукром до розчинення цукру. Вводимо збиті яйця в шоколадну масу, додаємо борошно, все ретельно перемішуємо
  4. Відкладаємо частину тіста у форми для льоду і ставимо в морозилку до повного замерзання
  5. Змащуємо форми для випікання збитим маслом, посипаємо поверхню какао-порошком
  6. Розливаємо по формах тісто, в тісто опускаємо заморожені кубики начинки
  7. Ставимо форми на деко і відправляємо в розігріту до 180 °C духовку на 8-10 хвилин

Читайте також: фондан шоколадний рецепт


Шоколадне фондю

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Натуральний чорний шоколад 70% – 200 г
  • Апельсиновий сік – 2 ст.л.
  • Вершки 20% – 200 мл
  • Білий ром – 1 ст.л.
  • Банан – 2 шт.
  • Ананас – 1 шт.
  • Ківі – 2 шт.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Вершки доводимо до кипіння. Розчиняємо в них подрібнений шоколад. Додаємо ром і апельсиновий сік, ретельно перемішуємо
  2. Отриману шоколадну масу, помішуючи, переливаємо в посуд для фондю
  3. Ананас, банан і ківі нарізаємо невеликими шматочками. Банан, щоб не потемнів, скроплюємо апельсиновим соком
  4. Нанизуємо фрукти на шпажки, занурюємо в теплий шоколадний крем

 


Брауні

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Натуральний чорний шоколад 70% – 150 г
  • Вершкове масло – 170 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Борошно – 70 г
  • Сіль – дрібка
  • Волоські горіхи – 100 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Масло і шоколад розтоплюємо на паровій бані, злегка охолоджуємо
  2. Змішуємо яйця з цукром, потім з’єднуємо яєчну і шоколадну суміш. Додаємо борошно і сіль
  3. Горіхи підсмажуємо на пательні, даємо охолонути, потім злегка подрібнюємо. Додаємо в тісто
  4. Духовку розігріваємо до 180 ° C. Форму застилаємо пергаментом, змащуємо вершковим маслом, виливаємо зверху тісто, рівняємо і випікаємо 35-40 хвилин

Як приготувати шоколадний фондан: відеорецепт. Частина 1

Як приготувати шоколадний фондан: відеорецепт. Частина 2

Як приготувати шоколадний фондан: відеорецепт. Частина 3

Як приготувати шоколадний фондан: відеорецепт. Частина 4

Читайте, як приготувати кекс з мандаринами від Євгена Клопотенка на Новий рік 2018 тут.



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Торт Черепаха від Тетяни Литвинової


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити