ТОП-5 рецептів кабачків

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Страви з кабачків користуються великою популярністю, незважаючи на те, що вони не мають яскравого смаку. Ми підібрали для вас 5 кращих рецептів з кабачків

Кабачки в духовці

Час приготування – 40 хвилин (підготовка 20 хвилин)

Складові:

  • кабачки – 1 кг
  • олія або масло вершкове – 1 ст. ложка
  • кетчуп – 1-2 ст. ложки
  • майонез – 1-2 ст. ложки
  • часник – 1-2 зубчики
  • кріп – за смаком
  • сіль за смаком

Як готувати кабачки в духовці:

  1. Кабачки миємо й чистимо гострим ножем, споліскуємо і нарізаємо кружальцями завтовшки 1-1,5 см, трохи солимо.
  2. Деко змащуємо олією та викладаємо кабачки. Верх кружечків змащуємо майонезом або кетчупом (можна зробити суміш з кетчупу і майонезу). Для тих, хто хоче, щоб страва була менш калорійною, кабачки можна змастити невеликою кількістю олії.
  3. Розігріваємо духовку до 190 градусів і ставимо деко з кабачками в духовку на 20 хвилин.
  4. Печені кабачки викладаємо на блюдо. Додаємо приправи за смаком.

Дивіться також: Три улюблених страви з кабачків – Все буде смачно

Запіканка з кабачків

Час приготування – 40-50 хвилин

Складові:

  • кабачки – 2 шт.
  • помідор – 1 шт.
  • сир твердий – 100 г
  • борошно – 2-2,5 склянки
  • яйця – 3 шт.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • зелень рубана (сушена чи свіжа) – за смаком

Як готувати запіканку з кабачків:

  1. Натираємо кабачки і сир на крупній тертці.
  2. Нарізаємо помідори кільцями.
  3. Змішуємо кабачок, борошно, яйця, зелень, сіль і перець.
  4. Змащуємо форму для запікання олією і виливаємо туди готову суміш. Зверху акуратно викладаємо кільця помідора.
  5. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо в неї форму. Час випікання – 25-30 хвилин.
  6. Після того як пройде час, дістаньте форму з духовки, посипте запіканку сиром і поставте назад ще хвилин на 5.

Кабачки тушковані

Час приготування – 40 хвилин

Складові:

  • кабачки молоді – 1 кг
  • морква – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • томатна паста – 1-2 ст. ложки
  • часник – 2-3 зубчики
  • сіль – 1 ч. ложка
  • чорний мелений перець – 1 щіпка
  • олія – 30 г

Приготування тушкованих кабачків:

  1. Відрізаємо хвостики і моєму кабачки, потім нарізаємо кубиками.
  2. Чистимо і дрібно нарізаємо часник.
  3. Чистимо і моєму цибулю, нарізаємо кубиками. Чистимо і моєму моркву, нарізаємо соломкою.
  4. У розігріту сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо томатну пасту. Обсмажуємо 1-2 хвилини.
  5. Викладаємо цибулю, моркву і часник. Тушкуємо протягом 4-5 хвилин.
  6. Додаємо на сковороду кабачки, накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин. Періодично необхідно помішувати кабачки, щоб вони не пригоріли.
  7. Солимо і перчимо до смаку.

Кабачкові оладки

Час приготування – 30 хвилин

Складові:

  • кабачок – 0,5 шт.
  • зелень
  • яйце – 1 шт.
  • спеції

Як приготувати кабачкові оладки:

  1. Кабачок миємо й натираємо на тертці, зелень дрібно ріжемо. Все змішуємо.
  2. У цю суміш додаємо яйце і спеції. Все добре перемішуємо.
  3. На сухій сковороді смажимо оладки.

Готуйте з нами: Пікантні кабачки

Кабачки, запечені з сиром

Час приготування – 60 хвилин

Складові:

  • кабачки – 2 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • сметана – 3 ст. ложки
  • гірчиця – 1 ч. ложка
  • сир – 150 грам
  • сіль за смаком
  • перець – за смаком
  • зелень (кріп, петрушка) – за смаком
  • часник – за смаком

Як готувати кабачки з сиром:

  1. Миємо, чистимо кабачки і нарізаємо дрібними кубиками. Відразу перчимо і солимо за смаком, а також додаємо трохи тертого часнику.
  2. Миємо та дрібно нарізаємо зелень, додаємо до кабачків.
  3. Окремо змішуємо сметану і гірчицю, додаємо 3 столові ложки тертого сиру. Все добре перемішуємо.
  4. Збиваємо 2 яйця і змішуємо зі сметанно-сирної сумішшю. Соус готовий.
  5. У суху форму викладаємо рівномірно кабачки, заливаємо соусом.
  6. Розігріваємо духовку до 200 градусів, ставимо кабачки на 35 хвилин.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)