Кабачки в духовці
Час приготування – 40 хвилин (підготовка 20 хвилин)
Складові:
- кабачки – 1 кг
- олія або масло вершкове – 1 ст. ложка
- кетчуп – 1-2 ст. ложки
- майонез – 1-2 ст. ложки
- часник – 1-2 зубчики
- кріп – за смаком
- сіль за смаком
Як готувати кабачки в духовці:
- Кабачки миємо й чистимо гострим ножем, споліскуємо і нарізаємо кружальцями завтовшки 1-1,5 см, трохи солимо.
- Деко змащуємо олією та викладаємо кабачки. Верх кружечків змащуємо майонезом або кетчупом (можна зробити суміш з кетчупу і майонезу). Для тих, хто хоче, щоб страва була менш калорійною, кабачки можна змастити невеликою кількістю олії.
- Розігріваємо духовку до 190 градусів і ставимо деко з кабачками в духовку на 20 хвилин.
- Печені кабачки викладаємо на блюдо. Додаємо приправи за смаком.
Дивіться також: Три улюблених страви з кабачків – Все буде смачно
Запіканка з кабачків
Час приготування – 40-50 хвилин
Складові:
- кабачки – 2 шт.
- помідор – 1 шт.
- сир твердий – 100 г
- борошно – 2-2,5 склянки
- яйця – 3 шт.
- сіль за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- зелень рубана (сушена чи свіжа) – за смаком
Як готувати запіканку з кабачків:
- Натираємо кабачки і сир на крупній тертці.
- Нарізаємо помідори кільцями.
- Змішуємо кабачок, борошно, яйця, зелень, сіль і перець.
- Змащуємо форму для запікання олією і виливаємо туди готову суміш. Зверху акуратно викладаємо кільця помідора.
- Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо в неї форму. Час випікання – 25-30 хвилин.
- Після того як пройде час, дістаньте форму з духовки, посипте запіканку сиром і поставте назад ще хвилин на 5.
Кабачки тушковані
Час приготування – 40 хвилин
Складові:
- кабачки молоді – 1 кг
- морква – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- томатна паста – 1-2 ст. ложки
- часник – 2-3 зубчики
- сіль – 1 ч. ложка
- чорний мелений перець – 1 щіпка
- олія – 30 г
Приготування тушкованих кабачків:
- Відрізаємо хвостики і моєму кабачки, потім нарізаємо кубиками.
- Чистимо і дрібно нарізаємо часник.
- Чистимо і моєму цибулю, нарізаємо кубиками. Чистимо і моєму моркву, нарізаємо соломкою.
- У розігріту сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо томатну пасту. Обсмажуємо 1-2 хвилини.
- Викладаємо цибулю, моркву і часник. Тушкуємо протягом 4-5 хвилин.
- Додаємо на сковороду кабачки, накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин. Періодично необхідно помішувати кабачки, щоб вони не пригоріли.
- Солимо і перчимо до смаку.
Кабачкові оладки
Час приготування – 30 хвилин
Складові:
- кабачок – 0,5 шт.
- зелень
- яйце – 1 шт.
- спеції
Як приготувати кабачкові оладки:
- Кабачок миємо й натираємо на тертці, зелень дрібно ріжемо. Все змішуємо.
- У цю суміш додаємо яйце і спеції. Все добре перемішуємо.
- На сухій сковороді смажимо оладки.
Готуйте з нами: Пікантні кабачки
Кабачки, запечені з сиром
Час приготування – 60 хвилин
Складові:
- кабачки – 2 шт.
- яйця – 2 шт.
- сметана – 3 ст. ложки
- гірчиця – 1 ч. ложка
- сир – 150 грам
- сіль за смаком
- перець – за смаком
- зелень (кріп, петрушка) – за смаком
- часник – за смаком
Як готувати кабачки з сиром:
- Миємо, чистимо кабачки і нарізаємо дрібними кубиками. Відразу перчимо і солимо за смаком, а також додаємо трохи тертого часнику.
- Миємо та дрібно нарізаємо зелень, додаємо до кабачків.
- Окремо змішуємо сметану і гірчицю, додаємо 3 столові ложки тертого сиру. Все добре перемішуємо.
- Збиваємо 2 яйця і змішуємо зі сметанно-сирної сумішшю. Соус готовий.
- У суху форму викладаємо рівномірно кабачки, заливаємо соусом.
- Розігріваємо духовку до 200 градусів, ставимо кабачки на 35 хвилин.