ТОП-5 рецептів кабачків

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Страви з кабачків користуються великою популярністю, незважаючи на те, що вони не мають яскравого смаку. Ми підібрали для вас 5 кращих рецептів з кабачків

Кабачки в духовці

Час приготування – 40 хвилин (підготовка 20 хвилин)

Складові:

  • кабачки – 1 кг
  • олія або масло вершкове – 1 ст. ложка
  • кетчуп – 1-2 ст. ложки
  • майонез – 1-2 ст. ложки
  • часник – 1-2 зубчики
  • кріп – за смаком
  • сіль за смаком

Як готувати кабачки в духовці:

  1. Кабачки миємо й чистимо гострим ножем, споліскуємо і нарізаємо кружальцями завтовшки 1-1,5 см, трохи солимо.
  2. Деко змащуємо олією та викладаємо кабачки. Верх кружечків змащуємо майонезом або кетчупом (можна зробити суміш з кетчупу і майонезу). Для тих, хто хоче, щоб страва була менш калорійною, кабачки можна змастити невеликою кількістю олії.
  3. Розігріваємо духовку до 190 градусів і ставимо деко з кабачками в духовку на 20 хвилин.
  4. Печені кабачки викладаємо на блюдо. Додаємо приправи за смаком.

Дивіться також: Три улюблених страви з кабачків – Все буде смачно

Запіканка з кабачків

Час приготування – 40-50 хвилин

Складові:

  • кабачки – 2 шт.
  • помідор – 1 шт.
  • сир твердий – 100 г
  • борошно – 2-2,5 склянки
  • яйця – 3 шт.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений – за смаком
  • зелень рубана (сушена чи свіжа) – за смаком

Як готувати запіканку з кабачків:

  1. Натираємо кабачки і сир на крупній тертці.
  2. Нарізаємо помідори кільцями.
  3. Змішуємо кабачок, борошно, яйця, зелень, сіль і перець.
  4. Змащуємо форму для запікання олією і виливаємо туди готову суміш. Зверху акуратно викладаємо кільця помідора.
  5. Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо в неї форму. Час випікання – 25-30 хвилин.
  6. Після того як пройде час, дістаньте форму з духовки, посипте запіканку сиром і поставте назад ще хвилин на 5.

Кабачки тушковані

Час приготування – 40 хвилин

Складові:

  • кабачки молоді – 1 кг
  • морква – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • томатна паста – 1-2 ст. ложки
  • часник – 2-3 зубчики
  • сіль – 1 ч. ложка
  • чорний мелений перець – 1 щіпка
  • олія – 30 г

Приготування тушкованих кабачків:

  1. Відрізаємо хвостики і моєму кабачки, потім нарізаємо кубиками.
  2. Чистимо і дрібно нарізаємо часник.
  3. Чистимо і моєму цибулю, нарізаємо кубиками. Чистимо і моєму моркву, нарізаємо соломкою.
  4. У розігріту сковороду наливаємо трохи олії і викладаємо томатну пасту. Обсмажуємо 1-2 хвилини.
  5. Викладаємо цибулю, моркву і часник. Тушкуємо протягом 4-5 хвилин.
  6. Додаємо на сковороду кабачки, накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин. Періодично необхідно помішувати кабачки, щоб вони не пригоріли.
  7. Солимо і перчимо до смаку.

Кабачкові оладки

Час приготування – 30 хвилин

Складові:

  • кабачок – 0,5 шт.
  • зелень
  • яйце – 1 шт.
  • спеції

Як приготувати кабачкові оладки:

  1. Кабачок миємо й натираємо на тертці, зелень дрібно ріжемо. Все змішуємо.
  2. У цю суміш додаємо яйце і спеції. Все добре перемішуємо.
  3. На сухій сковороді смажимо оладки.

Готуйте з нами: Пікантні кабачки

Кабачки, запечені з сиром

Час приготування – 60 хвилин

Складові:

  • кабачки – 2 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • сметана – 3 ст. ложки
  • гірчиця – 1 ч. ложка
  • сир – 150 грам
  • сіль за смаком
  • перець – за смаком
  • зелень (кріп, петрушка) – за смаком
  • часник – за смаком

Як готувати кабачки з сиром:

  1. Миємо, чистимо кабачки і нарізаємо дрібними кубиками. Відразу перчимо і солимо за смаком, а також додаємо трохи тертого часнику.
  2. Миємо та дрібно нарізаємо зелень, додаємо до кабачків.
  3. Окремо змішуємо сметану і гірчицю, додаємо 3 столові ложки тертого сиру. Все добре перемішуємо.
  4. Збиваємо 2 яйця і змішуємо зі сметанно-сирної сумішшю. Соус готовий.
  5. У суху форму викладаємо рівномірно кабачки, заливаємо соусом.
  6. Розігріваємо духовку до 200 градусів, ставимо кабачки на 35 хвилин.
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму