Інгредієнти для тертого пирога
- 4 склянки борошна
- 200 гр масла
- 1-2 гр ваніліну
- 2 шт яєць
- 1 склянка цукру
- 0.5 ч.л. харчової соди
- 0.5 ч.л. оцту
- 1 стакан варення
Як приготувати тертий пиріг з варенням
- Розм’якшіть масло (залиште його при кімнатній температурі або поріжте на шматки і поставте на 10-15 секунд в мікрохвильовку)
- Змішайте масло, ванілін і цукор
- Додайте яйця
- Додайте погашену оцтом соду
- Додайте три з половиною склянки просіяного борошна і добре перемішайте тісто
- Розділіть тісто на дві частини, приблизно три до чотирьох
- До однієї частини тесту додайте півсклянки борошна і вимішайте до однорідного стану
- Розкладіть на деку тісто тонким шаром (не забудьте підстелити на деко пергамент)
- Намажте на розкладене тісто варення
- Частину тіста, що залишилася, натріть зверху варення
- Поставте пиріг в духовку на 20-25 хвилин (температура повинна бути приблизно 200 градусів)
- Подавати тертий пиріг потрібно остиглим