Булгур з курячими серцями в їстівної тарілці – дуже незвичайна та смачна страва. Готові посперечатися – ви ніколи не їли нічого подібного. Їстівна тарілка, начинка з курячих сердець, булгура, овочів та спецій – такою стравою можна здивувати навіть найвигабигливіших гостей. Читайте як приготувати булгур з курячими серцями в їстівної тарілці в нашому матеріалі.
Читайте також: Курячі сердечка від Сергія Калініна
Інгредієнти:
Для тіста:
- кукурудзяне борошно – 160 г
- пшеничне борошно – 80 г
- вода – 125 мл
- олія – 20 мл
- сіль – 5 г
Для булгуру:
- булгур – 200 г
- курячі серця – 300 г
- морква – 1 шт.
- перець болгарський червоний – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- помідори – 3 шт.
- сметана (15%) – 40 мл
- вода – 250 мл
- олія – 40 мл
- аніс – 2 шт.
- паприка – 4 г
- гвоздика мелена – 2 г
- сіль – 10 г
Читайте також: Фаршировані яловичі серця в апельсиновому соусі
Спосіб приготування:
- Очищені курячі серця розріжте навпіл, відваріть у підсоленій воді 20 хв. Зніміть з вогню. Бульйон не виливайте. Булгур залийте окропом, накрийте фольгою, залиште на 20 хв.
- Обсмажте 5 хв. на олії натерту на дрібній терці моркву та чвертькільця цибулі. Додайте кубики болгарського перцю, смажте 3 хв. Помідори бланшуйте, зніміть шкірку, видаліть насіння, наріжте кубиком 5 мм. Додайте до овочів, смажте 3 хв.
- Перекладіть до овочів серця та набряклий булгур, влийте бульйон. Додайте сметану, паприку, аніс, мелену гвоздику та сіль. Готуйте 10 хв. під кришкою.
- Для тарілки з тіста – змішайте кукурудзяне та пшеничне борошно, сіль. Влийте воду, перемішайте. Додайте олію, замісіть тісто, зберіть у кулю, накрийте рушником, залиште на 30 хв. у теплому місці.
- Потім перекладіть тісто на дошку. Скатайте з нього ковбаску, розріжте на 5 частин. Кожен шматок тіста розкачайте у коржик. Краї обріжте по контуру тарілки. Обсмажте на сухій сковорідці по 1 хв. з кожного боку. Перекладіть на дошку, накрийте рушником.
- По колу роз´ємної форми викладіть 4 коржики з напуском, закриваючи дно і борти. По центру покладіть п´ятий коржик. Всередину викладіть начинку, вийміть зірочки анісу. Випікайте 15 хв. за температури 180°С. Дістаньте булгур в їстівній тарілці з форми.