Булгур з курячими серцями в їстівній тарілці: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Булгур з курячими серцями в їстівної тарілці – дуже незвичайна та смачна страва. Готові посперечатися – ви ніколи не їли нічого подібного. Їстівна тарілка, начинка з курячих сердець, булгура, овочів та спецій – такою стравою можна здивувати навіть найвигабигливіших гостей. Читайте як приготувати булгур з курячими серцями в їстівної тарілці в нашому матеріалі.

Читайте також: Курячі сердечка від Сергія Калініна

Інгредієнти:

Для тіста:

  • кукурудзяне борошно – 160 г
  • пшеничне борошно – 80 г
  • вода – 125 мл
  • олія – 20 мл
  • сіль – 5 г

 Для булгуру:

  • булгур – 200 г
  • курячі серця – 300 г
  • морква – 1 шт.
  • перець болгарський червоний – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • помідори – 3 шт.
  • сметана (15%) – 40 мл
  • вода – 250 мл
  • олія – 40 мл
  • аніс – 2 шт.
  • паприка – 4 г
  • гвоздика мелена – 2 г
  • сіль  – 10 г

Читайте також: Фаршировані яловичі серця в апельсиновому соусі

Спосіб приготування:

  1. Очищені курячі серця розріжте навпіл, відваріть у підсоленій воді 20 хв. Зніміть з вогню. Бульйон не виливайте. Булгур залийте окропом, накрийте фольгою, залиште на 20 хв.
  2. Обсмажте 5 хв. на олії  натерту на дрібній терці моркву та чвертькільця цибулі. Додайте кубики болгарського перцю, смажте 3 хв. Помідори бланшуйте, зніміть шкірку, видаліть насіння, наріжте кубиком 5 мм. Додайте до овочів, смажте 3 хв.
  3. Перекладіть до овочів серця та набряклий булгур, влийте бульйон. Додайте сметану, паприку, аніс, мелену гвоздику та сіль. Готуйте 10 хв. під кришкою.
  4. Для тарілки з тіста – змішайте кукурудзяне та пшеничне борошно, сіль. Влийте воду, перемішайте. Додайте олію, замісіть тісто, зберіть у кулю, накрийте рушником, залиште на 30 хв. у теплому місці.
  5. Потім перекладіть тісто на дошку. Скатайте з нього ковбаску, розріжте на 5 частин. Кожен шматок тіста розкачайте у коржик. Краї обріжте по контуру тарілки. Обсмажте на сухій сковорідці по 1 хв. з кожного боку. Перекладіть на дошку, накрийте рушником.
  6. По колу роз´ємної форми викладіть 4 коржики з напуском, закриваючи дно і борти. По центру покладіть п´ятий коржик. Всередину викладіть начинку, вийміть зірочки анісу. Випікайте 15 хв. за температури 180°С. Дістаньте булгур в їстівній тарілці з форми.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити