Як приготувати фарширований гарбуз? Ця страва крім того, що смачна, вона ще й дуже красиво і ефектно буде виглядати на будь-якому столі – будь це святкове частування або повсякденна вечеря. Читайте покроковий рецепт фаршированого гарбуза в нашому матеріалі.
Читайте також: Фаршировані перці з сиром і фісташками: рецепт Сергія Калініна
Інгредієнти:
- гарбуз мускатний – 3 шт.
- яловича гомілка – 1 кг
- борошно – 100 г
- помідори – 3 шт.
- морква – 2 шт.
- цибуля – 3 шт.
- олія – 60 мл
- вино червоне сухе – 170 мл
- часник – 2 зубчики
- розмарин – 3 гілочки
- сіль – 10 г
- чорний мелений перець – 6 г
Читайте також: Реберця, фаршировані виноградом: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Наріжте на шматки яловичу гомілку, обкачайте у борошні та обсмажте на олії впродовж 5 хв. з кожного боку. Додайте розрізану на 8 частин цибулю, кружальця моркви та скибочки помідорів. Тушкуйте 15 хв.
- Влийте вино та тушкуйте ще 10 хв. Зніміть готове м’ясо з кісток, поверніть у пательню до овочів. Посоліть, поперчіть та перемішайте.
- У гарбузів зріжте верхівку з плодоніжкою, відріжте хвостик, щоб утворилася кришечка. Дістаньте насіння та зайву м’якоть, залишивши стінки завтовшки 1,5 см.
- Покладіть усередину гарбузів розмарин та часник. Потім викладіть м‘ясо з овочами. Накрийте гарбузовими кришками, поставте на деко з пергаментом та випікайте 1 год. за температури 160°С.
Читайте також: Фаршировані мушлі: рецепт приготування