Як приготувати фаршировані яловичі серця в апельсиновому соусі? Це дуже смачна і ситна страва здивує вас і ваших близьких. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт яловичих сердець в апельсиновому соусі.
Читайте також: Мателот з яловичого серця: рецепт приготування
Інгредієнти:
- яловиче серце – 3 шт.
- печериці – 600 г
- шпинат – 300 г
- цибуля ріпчаста жовта – 3 шт.
- часник – 6 зубчиків
- олія – 100 мл
- чорний мелений перець – 12 г
- сіль – 20 г
- мелена кориця – 2 г
- мелений мускатний горіх – 2 г
Для заливки:
- апельсини – 2 шт.
- перець чилі – 1 шт.
- біле сухе вино – 125 мл
- цукор – 50 г
- розмарин – 3 гілочки
- зерна коріандру – 3 г
- кумин – 3 г
- сіль – 5 г
Для овочевої подушки:
- цибуля ріпчаста синя – 1 шт.
- баклажан – 1 шт.
- червоний болгарський перець – 1 шт.
- жовтий болгарський перець – 1 шт.
- броколі – 1 качан
- печериці – 100 г
- олія – 80 г
- червоний винний оцет – 10 мл
- сіль – 10 г
- чорний мелений перець – 6 г
Читайте також: Яловиче серце Фламбе: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Подрібнені печериці та жовту цибулю посоліть, поперчіть, обсмажте на пательні з олією 5 хв. Додайте подрібнений часник та шпинат, мелену корицю та мускатний горіх, тушкуйте 10 хв. до випарювання рідини. Перекладіть у миску, остудіть.
- Очищені та промиті яловичі серця розріжте так, щоб відкрити книжкою. Натріть сіллю та перцем. На внутрішню сторону сердець викладіть начинку, розрівняйте. Кожне серце згорніть рулетом, перев´яжіть ниткою. Обсмажте на пательні з олією по 2 хв. з кожного боку до золотавої скоринки.
- Для заливки – вичавіть у сотейник сік з апельсинів, додайте цедру, вино та подрібнений перець чилі, доведіть до кипіння. Додайте перемелені зерна коріандру, кумин, сіль, листя розмарину та цукор. Варіть 10 хв.
- У деко вилийте половину заливки, викладіть фаршировані серця, полийте залишками заливки. Накрийте деко фольгою, відправте у розігріту до 180°С духовку на 2 год. Потім зніміть фольгу та запікайте ще 30 хв.
- Для овочевої подушки – очистіть та наріжте овочі, змішайте з броколі, розібраною на суцвіття. Додайте олію, винний оцет, сіль та перець. Обсмажте на сухій сковороді 3 хв. Перекладіть на тарілку. Зверху викладіть запечені яловичі серця.
Video: Фаршировані яловичі серця в апельсинової заливці
Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ