Страва з яловичого серця Мателот – це справжнісінький делікатес. Впевнені, вона здивує вас своїм особливим смаком. Дивіться покроковий рецепт приготування страви Мателот з яловичого серця.
Читайте також: Яловичина Веллінгтон: рецепт покроковий
Інгредієнти:
- яловиче серце – 1 шт.
- вершкове масло – 20 г
- бекон – 100 г
- червоне сухе вино – 250 мл
- шампіньйони – 300 г
- борошно – 50 г
- консервовані цибулеві «перлини» – 100 г
- олія – 80 мл
- оцет (9%) – 40 мл
- лавровий лист – 1 шт.
- гвоздика – 3 шт.
- сіль – 10 г
- чорний мелений перець – 5 г
Читайте також: Бограч: рецепт покроковий
Спосіб приготування:
- Яловиче серце очистіть від плівок та згустків крові, наріжте кубиками. Замаринуйте у суміші оцту, гвоздики, солі, чорного меленого перцю, лаврового листя та олії на 6 год.
- Нарізаний бекон обсмажте на вершковому маслі до золотавості. Шматочки серця перемішайте з борошном, покладіть на пательню до бекону. Влийте червоне сухе вино, посоліть, поперчіть та тушкуйте на малому вогні під кришкою 2 год. Потім додайте консервовану цибулю, слайси шампіньйонів та готуйте ще 10 хв.
Video: Мателот з яловичого серця: рецепт покроковий
Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ