Фаршировані свинячі ніжки: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Свинячі ніжки – це не тільки холодець! З цього продукту можна приготувати ситний і ароматний рулет, який прикрасить як обідній, так і святковий стіл! Причому готувати таку страву дуже просто та швидко. Свинячі ніжки, очищені від кісток, наповнюються м’ясним фаршем, відварюються і запікаються. А після подаються з вершковим соусом “сабайон”. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт фаршированих свинячих ніжок.

Інгредієнти:

  • свинячі ніжки – 1,6 кг
  • свиняча лопатка – 1 кг
  • вода – 250 мл
  • булгур – 140 г
  • яйця – 2 шт.
  • вершки (33%) – 80 мл
  • біле сухе вино – 40 мл
  • сіль – 55 г
  • мелений мускатний горіх – 1 г
  • цукор – 25 г
  • лимон – 1 шт.
  • сушений майоран – 3 г
  • лавровий лист –  5 шт.
  • гірчична паста – 10 г
  • сушений чебрець – 9 г
  • білий мелений перець – 3 г
  • чорний мелений перець – 8 г
  • вершкове масло – 200 г

Читайте також: Кошик з фаршу у листковому тісті з рисом і грибами: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте фарш: пропустіть через м’ясорубку свинячу лопатку, додайте цедру лимона, гірчицю, сухий чебрець, чорний та білий мелений перець, сіль, мелений мускатний горіх, цукор та сушений майоран. Перемішайте та залиште настоятися.
  2. У помитих та почищених свинячих ніжок відріжте ратички та відкладіть їх. Розріжте ніжки вздовж по кістці та обережно зніміть шкіру разом з м’ясом. Нафаршируйте шкірки приготованим фаршем, щільно обмотайте кулінарною ниткою та обгорніть марлею. Зав‘яжіть кінці марлі.
  3. Відваріть нафаршировані ніжки разом з ратицями у воді з сіллю та лавровим листом впродовж 1 год.
  4. Потім дістаньте ніжки, дайте охолонути, зніміть марлю. Змастіть ніжки розтопленим вершковим маслом, загорніть у пергамент, а потім у фольгу. Викладіть на деко з пергаментом і запечіть у розігрітій до 200˚С духовці впродовж 10 хв. до рум’яної скоринки.
  5. Для приготування булгуру розтопіть у каструлі вершкове масло, додайте булгур, обсмажте. Потім долийте воду, посоліть. Після закипання готуйте булгур на повільному вогні 20 хв.
  6. Для соусу «сабайон» – збийте жовтки та вершкове масло на паровій бані. Додайте біле сухе вино, сіль, чорний мелений перець, сухий чебрець. Поступово влийте вершки та варіть соус, помішуючи, до загущення.
  7. Фаршировані ніжки наріжте слайсами, подавайте з булгуром та соусом. Прикрасьте відвареними ратичками.

Video: Фаршировані свинячі ніжки: рецепт покроково

Як приготувати фаршировані свинячі ніжки? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт салата гнездо глухаря, рецепт приготовления салата гнездо глухаря, как приготовить салат гнездо глухаря, состав салата гнездо глухаря, как приготовить салат гнездо глухаря
Салат Гніздо глухаря: рецепт класичний
рецепт гранатового браслета с говядиной, рецепт приготовления гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной, состав гранатового браслета с говядиной, как приготовить гранатовый браслет с говядиной
Гранатовий браслет: 5 варіацій салату