Фаршировані свинячі ніжки: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Свинячі ніжки – це не тільки холодець! З цього продукту можна приготувати ситний і ароматний рулет, який прикрасить як обідній, так і святковий стіл! Причому готувати таку страву дуже просто та швидко. Свинячі ніжки, очищені від кісток, наповнюються м’ясним фаршем, відварюються і запікаються. А після подаються з вершковим соусом “сабайон”. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт фаршированих свинячих ніжок.

Інгредієнти:

  • свинячі ніжки – 1,6 кг
  • свиняча лопатка – 1 кг
  • вода – 250 мл
  • булгур – 140 г
  • яйця – 2 шт.
  • вершки (33%) – 80 мл
  • біле сухе вино – 40 мл
  • сіль – 55 г
  • мелений мускатний горіх – 1 г
  • цукор – 25 г
  • лимон – 1 шт.
  • сушений майоран – 3 г
  • лавровий лист –  5 шт.
  • гірчична паста – 10 г
  • сушений чебрець – 9 г
  • білий мелений перець – 3 г
  • чорний мелений перець – 8 г
  • вершкове масло – 200 г

Читайте також: Кошик з фаршу у листковому тісті з рисом і грибами: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте фарш: пропустіть через м’ясорубку свинячу лопатку, додайте цедру лимона, гірчицю, сухий чебрець, чорний та білий мелений перець, сіль, мелений мускатний горіх, цукор та сушений майоран. Перемішайте та залиште настоятися.
  2. У помитих та почищених свинячих ніжок відріжте ратички та відкладіть їх. Розріжте ніжки вздовж по кістці та обережно зніміть шкіру разом з м’ясом. Нафаршируйте шкірки приготованим фаршем, щільно обмотайте кулінарною ниткою та обгорніть марлею. Зав‘яжіть кінці марлі.
  3. Відваріть нафаршировані ніжки разом з ратицями у воді з сіллю та лавровим листом впродовж 1 год.
  4. Потім дістаньте ніжки, дайте охолонути, зніміть марлю. Змастіть ніжки розтопленим вершковим маслом, загорніть у пергамент, а потім у фольгу. Викладіть на деко з пергаментом і запечіть у розігрітій до 200˚С духовці впродовж 10 хв. до рум’яної скоринки.
  5. Для приготування булгуру розтопіть у каструлі вершкове масло, додайте булгур, обсмажте. Потім долийте воду, посоліть. Після закипання готуйте булгур на повільному вогні 20 хв.
  6. Для соусу «сабайон» – збийте жовтки та вершкове масло на паровій бані. Додайте біле сухе вино, сіль, чорний мелений перець, сухий чебрець. Поступово влийте вершки та варіть соус, помішуючи, до загущення.
  7. Фаршировані ніжки наріжте слайсами, подавайте з булгуром та соусом. Прикрасьте відвареними ратичками.

Video: Фаршировані свинячі ніжки: рецепт покроково

Як приготувати фаршировані свинячі ніжки? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти