Кошик з фаршу у листковому тісті з рисом і грибами: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Вміст кошика – ситна основа з м’ясного фаршу, доповнена грибами і рисом. Ця дійсно королівська страва сподобається всім без винятку і стане головною прикрасою вашого святкового столу. У нашому матеріалі ви прочитаєте весь покроковий рецепт кошика з фаршу в листковому тісті з рисом і грибами.

Інгредієнти для тіста:

  • яйця – 3 шт.
  • вода – 150 мл
  • оцет (9%) – 5 мл
  • сіль – 3 г
  • сушений чебрець – 3 г
  • білий мелений перець – 3 г
  • борошно – 550 г
  • вершкове масло – 150 г

Інгредієнти для фаршу:

  • фарш свинячий – 600 г
  • фарш яловичий – 600 г
  • панірувальні сухарі – 120 г
  • чорний мелений перець – 12 г
  • сіль – 20 г
  • яйце – 4 шт.
  • сметана (20%) – 40 мл
  • копчена грудинка – 200 г
  • петрушка – 10 гілочок
  • цибуля – 3 шт.

Інгредієнти для начинки:

  • печериці (дрібні) – 400 г
  • рис довгозернистий – 100 г
  • вода – 400 мл
  • часник – 2 зубчики
  • листя салату – 5 шт.
  • сіль – 5 г
  • куркума – 3 г
  • соєвий соус – 120 мл
  • олія – 40 мл

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте листкове тісто: збийте яйця до легкої піни, додайте воду кімнатної температури, оцет, сіль, сушений чебрець та білий мелений перець. Потім введіть борошно і вимісіть пластичне тісто. Поставте тісто в холодильник на 1 год.
  2. Натріть охолоджене масло на крупну терку і перетріть його з борошном до крихт. Потім розкатайте масу між двома листами пергаменту у тонкий шар, покладіть у холодильник на 30 хв.
  3. Розкатайте тісто у пласт, удвічі більший від масляної основи. Викладіть масляну основу на половину тіста і накрийте іншою половиною. Складіть ще раз вдвоє, розкачайте. Повторіть процес 8 разів. Востаннє складене тісто загорніть у плівку і відправте у холодильник на 30 хв.
  4. Змішайте свинячий і яловичий фарш. Додайте панірувальні сухарі, чорний мелений перець, сіль, жовтки та сметану. Перемішайте. Поріжте кубиком копчену грудинку, додайте до фаршу. Також покладіть подрібнену петрушку, перебиту у блендері цибулю і ще раз перемішайте. Накрийте фарш плівкою і залиште в холодильнику на 30 хв.
  5. Охолоджене тісто розкатайте у тонкий пласт, розріжте на 15 смужок. 5 смужок відкладіть, решту розріжте упоперек на 3 частини.
  6. На деко з пергаментом викладіть охолоджений  фарш, сформуйте з нього велику котлету, мискою зробіть заглиблення. Короткі смужки з тіста викладіть вертикально навколо котлети. Потім переплетіть їх з довгими горизонтальними смужками, утворюючи «кошик».
  7. З двох довгих смужок зробіть джгутик – ручку для кошика. Викладіть її на деко поруч з кошиком. Змастіть кошик та ручку збитим яйцем і випікайте 40 хв. за температури 200 °C.
  8. Для начинки – відваріть рис впродовж 20 хв з додаванням солі, куркуми та часнику. До  цілих печериць додайте соєвий соус, а до порізаних слайсами –  соєвий соус та часник. Перемішайте й обсмажте гриби на окремих сковорідках з олією 7 хв. Остудіть.
  9. З рису дістаньте часник, з‘єднайте рис з обсмаженими подрібненими грибами. Викладіть рисову начинку на запечений кошик. Прикрасьте цілими смаженими печерицями. Випікайте кошик ще 5 хв. за температури 200 °C.  Потім вставте у кошик запечену ручку за допомогою зубочисток.

Читайте також: Святковий «кошик з яблуками» з реберець: рецепт приготування

Video: Кошик з фаршу в листковому тісті з рисом і грибами: рецепт покроково

Як приготувати кошик з фаршу в листковому тісті з рисом і грибами? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти