Гусак, фарширований гречкою: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Не можете обрати ефектну та смачну страву для різдвяного столу? Кухар Ігор Місевич радить приготувати фаршированого гусака. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт гусака, фаршированого гречкою.

Інгредієнти:

  • тушка гусака – 4 кг
  • гречка – 300 г
  • молоко – 750 мл
  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • гусячий потрух (серце, шлунок, печінка)
  • філе грудки
  • печериці – 300 г
  • батон – 250 г
  • часник – 3 зубчики
  • петрушка – 0,5 пучка
  • соняшникова олія – 2 ст. л.
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • вода – 1 л + 50 мл
  • вино – 0,75 л
  • сіль – 2,5 ст. л.
  • чорний мелений перець – 1 ст. л.
  • соєвий соус – 1 ст. л.
  • цукор – 1,5 ч. л.
  • кукурудзяна мука – 80 г

Читайте також: Рулет з індички в апельсиновій глазурі: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте тушку гусака. Видаліть каркас з кісток. Змішайте сіль і чорний перець – натріть тушку всередині і зовні. Налийте в миску воду і вино, покладіть туди гусака. Поставте в холодильник на 34 години.
  2. Приготуйте начинку. Серце, шлунок і печінку залийте молоком на 1015 хв. На сухій сковороді посмажте гречку протягом 4 хвилин. Потім відваріть її до напівготовності протягом 8 хвилин. Цибулю наріжте півкільцями, а моркву натріть на крупній тертці. Помніть овочі, щоб пустили сік, і обсмажте їх на олії протягом 23 хвилин до пом’якшення.
  3. Часник розчавіть. Дрібні печериці залиште цілими, а великі поріжте на 4 частини. Петрушку дрібно наріжте. Потрух наріжте невеликими кубиками. Додайте до овочів гриби і смажте, помішуючи, протягом 3 хвилин. Додайте потрух і смажте ще протягом 5 хвилин.
  4. Посоліть і поперчіть начинку, додайте петрушку і часник, перемішайте і зніміть з вогню. Змішайте з гречкою і остудіть.
  5. Батон очистіть від скоринки, залийте молоком, а потім відіжміть. Збийте до однорідності яйця. Змішайте начинку з яйцями і батоном.
  6. Вийміть гусака з маринаду і обсушіть. Зашийте отвір у шиї і нещільно нафаршируйте начинкою, уклавши всередину смужки філе.
  7. Зашийте черевце і обв’яжіть ніжки. Зробіть кілька проколів голкою в тушці. Деко застеліть фольгою і налийте в нього води. Викладіть на деко крильця гусака, а зверху на них – тушку спинкою вниз. Загорніть гусака в фольгу. Поставте деко в духовку, розігріту до 200 градусів. Запікайте протягом 1,5 години. За 30 хвилин до готовності приберіть фольгу і змастіть гусака сумішшю соєвого соусу, води, цукру та оливкової олії.
  8. Через півгодини вийміть з духовки і приберіть нитки. Подавайте цілим, а на столі розріжте на порції.

Video: Гусак, фарширований гречкою: рецепт покроковий

Як приготувати гусака, фаршированого гречкою? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
крабовый салат с овощами
Простий овочевий салат з крабовими паличками
рецепт салата с курицей и огурцами, рецепт приготовления салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами, состав салата с курицей и огурцами, как приготовить салат с курицей и огурцами
Салат з куркою та огірками