Жельовані свинячі ніжки: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Холодцем вже нікого не здивуєш: всі знають, всі пробували. А як щодо свинячих ніжок у желе? Нижня частина свинячої ноги складається з безлічі сухожиль та сполучної тканини, що робить її ідеальним продуктом для приготування м’ясного желе. Підкреслити смак м’яса і додати йому родзинку допоможуть запашні спеції: аніс, кориця, імбир, перець чилі. Ця страва буде виглядати по-справжньому святковою, якщо ви їй надасте круглої форми кексу. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт жельованих свинячих ніжок.

Інгредієнти:

  • свинячі ніжки – 800 г
  • молоко (2,5 %) – 250 мл
  • соєвий соус – 150 мл
  • біле кріплене вино (херес) – 50 мл
  • цукор – 25 г
  • аніс (зірочка) – 1 шт.
  • кориця (паличка) – 1 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • духмяний перець горошком – 3 шт.
  • корінь імбиру – 5 см
  • зелений горошок (розморожений) – 100 г
  • перець чилі – 1 шт.

Читайте також: Курячі ніжки Дюшес: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Зробіть з заднього боку ніжок по всій довжині розріз до самої кістки. Покладіть ніжки в каструлю, залийте сумішшю води та молока і залиште вимочуватися на 2 год.
  2. Потім злийте воду з молоком і залийте ніжки чистою водою. Доведіть до кипіння, дістаньте ніжки, злийте воду та знову залийте ніжки у каструлі чистою водою.
  3. Додайте четвертинки цибулі, кільця кореню імбиру, соєвий соус, нечищену цибулину, вино, цукор, аніс, паличку кориці та горошини духмяного перцю. Готуйте 3 год. на повільному вогні з відкритою кришкою. Знімайте пінку під час приготування.
  4. Потім дістаньте з каструлі готові ніжки, остудіть їх, бульйон не виливайте. Видаліть з ніжок кісточки, м’якоть наріжте шматочками та складіть в миску. Додайте розморожений зелений горошок та слайси перцю чилі. Перемішайте.
  5. Перекладіть м’ясо з горошком та чилі у форму, додайте проціджений бульйон. Охолодіть у формі до кімнатної температури, а потім поставте у холодильник мінімум на 12 год.
  6. Перед подачею опустіть форму на кілька секунд у миску з гарячою водою, потім накрийте тарілкою та переверніть. Обережно зніміть форму зі страви.

Video: Жельовані свинячі ніжки: рецепт покроково

Як приготувати жельовані свинячі ніжки? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити