Як вибрати помідори?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Далеко не всі вирощують томати у себе на грядках – більшість людей купують овочі на ринках і в магазинах. Саме тому важливо правильно вибирати помідори, щоб страви з них виходили смачними і корисними.

Всі помідори можна умовно поділити на дві групи:

Грунтові – смачні і корисні, вирощені у відкритому грунті.

Тепличні – погані і шкідливі для здоров’я, вирощені на «гідропоніці»(штучному ґрунті) за допомогою нітратів і інших речовин.

Відрізнити їх легко. Грунтові помідори завжди пахнуть! Потріть плід пальцем, і якщо запах ледь виражений – використовувалися нітрати. Грунтові помідори мають красиву, але не ідеальну форму. Якщо овоч виглядає, як з картинки, задумайтеся про його натуральність.

Уважно огляньте і помацайте помідор. Він повинен бути м’яким, але в той же час пружним, мати рівномірний червоний колір, а шкірка повинна бути гладенькою, без тріщин та інших пошкоджень. Плями і тріщини означають, що такі помідори обробляли хімікатами, щоб вони швидше виросли і були яскраво-червоними. Хоча всередині такі помідори ще можуть бути зеленими. Такі помідори на дотик тверді! Якщо ж колір неоднорідний, а наприклад, на боці плода є світла пляма – це говорить про те, що він був у тіні, і йому не вистачило сонця.

tomat_tytulnyy

Але мало вибрати якісний помідор, потрібно вміти вибрати правильний сорт, адже від цього залежить смак і вигляд вашої страви.

Всі помідори можна умовно поділити на 4 види сортів:

Товстошкірі з твердою м’якоттю

Вони відмінно підходять для в’ялення і фарширування, адже добре тримають форму і не перетворюються на кашу при термообробці. Це сорти «Вершки», «Багач», «Лонгутор»

Тонкошкірі з твердою м’якоттю

Ідеальні для консервації. Тонка шкірка дозволить маринаду просочиться всередину і зробити м’якоть помідора смачною. Але при цьому помідор збереже форму і не перетвориться на кашу. Це сорти «Санька», «Де Барао», «Яна».

Тонкошкірі з м’якою м’якоттю

Вони зазвичай м’ясисті, з невеликою кількістю насіння, підійдуть для приготування різних соусів, супів, запіканок, підлив. Це сорти «Дика роза», «Кардинал», «Биче серце».

Товстошкірі з м’якою м’якоттю

Вони так само часто використовуються для маринування. Помідор зберігає форму зовні, а зсередини лишається соковитим і м’яким. Крім того, такі томати відмінно підійдуть для тушкування. Це сорти «Ред хантер», «Лагідний», «Кристал».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Мариновані помідори

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
что приготовить из авокадо, рецепт блюд из авокадо, рецепт приготовления блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, состав блюд из авокадо, как приготовить блюда из авокадо, салат с креветками и авокадо, тартар из тунца и авокадо, такос с курицей и авокадо, роллы со скумбрией и авокадо
Що приготувати із авокадо: 5 рецептів
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею