Як обрати смачну полуницю?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

У шоу «Все буде смачно!» Ліза Глинська з колегами-експертами навчила готувати 10 страв з полуниці. Але перед тим, як братися за створення полуничних шедеврів, потрібно цю саму полуницю купити на ринку або в магазині, та зробити це так, щоб ягоди були свіжими, солодкими і ароматними.

ГОТОВИМ С НАМИ
Полуниця. 3 місце. Полуничні капкейкі

4 ознаки гарної полуниці

Зовнішній вигляд

Головний критерій, за яким оцінюють будь-який продукт, – це свіжість. Вибирайте полуницю щільною, блискучий, з зеленим хвостиком. Без нього вона дуже швидко висихає.

iStock-177849946

Колір

Гарна полуниця відрізняється яскраво-червоним кольором і гладкою шкіркою. Не беріть занадто темну ягоду – швидше за все, її обробили нітратами. Така полуниця не піде на користь здоров’ю. Плями на ягодах свідчать про те, що в них вже почався процес гниття.

iStock-540532010

Запах

Полуниця не повинна пахнути сторонніми запахами – добривом, гниллю і т.д. Повинен бути тільки аромат зрілих ягід. Якщо ж полуниця не пахне зовсім, то вона була оброблена хімікатами, що провокують швидке дозрівання. Такі ягоди краще не брати, вони можуть викликати алергічні реакції і отруєння.

iStock-503662032

Смак

Пробуйте ягоду на смак перед тим, як її купувати. Гарна полуниця повинна бути солодкою на смак. Якщо ви відчуваєте гіркоту або металевий присмак, значить, при вирощуванні ягоди використовувалися нітрати, тому її краще не купувати.

У червні, коли настає сезон полуниці, «нітратні» ягоди зустрічаються рідко, тому не відмовляйте собі в задоволенні та вітамінах!

 

ГОТУЄМО З НАМИ
Полуничний джем: рецепт-п’ятихвилинка від Жені Клопотенко

Як обрати полуницю — відеопорада

Video: Як вибрати свіжу і смачну полуницю?

Дивіться 4 правила, за якими можна вибрати якісну полуницю без нітратів, на сайті кулінарного проекту Все буде Смачно ...

 

Поділитися рецептом
Рекомендуємо
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт икры из кабачков, рецепт приготовления кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру рецепт, состав кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру
Кабачкова ікра як у магазині
маффины с черешней, рецепт маффинов с черешней пошагово, состав маффинов с черешней, как готовить маффины с черешней, как приготовить маффины с черешней пошагово, маффины с черешней рецепт
Апетитні мафіни з черешнею