Як приготувати святковий «кошик з яблуками» з реберець? Ця страва здатна прикрасити будь-який святковий стіл. Також відмінно підійде, якщо ви хочете здивувати близьких своїми кулінарними вміннями. Читайте як приготувати святковий «кошик з яблуками» з реберець в нашому покроковому рецепті.
Читайте також: Реберця на мангалі
Інгредієнти:
- свинячі реберця – 1,5 кг
- яблуко (кисле) – 1 шт.
- горілка – 100 мл
- сіль – 20 г
- чорний мелений перець – 6 г
- паприка – 6 г
- сушена м’ята – 3 г
- сушений базилік – 2 г
Для фаршу:
- олія – 20 мл
- цибуля – 2 шт.
- часник – 6 зубчиків
- печериці – 600 г
- свиняча лопатка – 600 г
- болгарський перець – 2 шт.
- сіль – 18 г
- мелений коріандр – 6 г
- сушений розмарин – 3 г
- яйця – 2 шт.
Для «яблук» з картоплі:
- картопля – 1,5 кг
- яйце – 1 шт.
- сіль – 10 г
- чорний мелений перець – 3 г
- мускатний горіх мелений – 2 г
- панірувальні сухарі – 250 г
- гвоздика – 15 шт.
- олія – 20 мл
Читайте також: Теплий салат з реберець по-китайськи: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Приготуйте маринад: змішайте горілку, сіль, перебите у блендері яблуко, чорний мелений перець, паприку, сушену м’яту та сухий базилік. Покладіть у маринад пласти реберець, помасуйте їх та залиште на 1 год. у холодильнику.
- Для фаршу – обсмажте на олії порізану кубиком цибулю та слайси часнику впродовж 2 хв. Додайте порізаний кубиком болгарський перець і смажте ще 5 хв. Пропустіть через м‘ясорубку свинячу лопатку, додайте обсмажені овочі, сіль, сушений розмарин та яйця. Перемішайте.
- На сухій сковорідці обсмажте печериці впродовж 10 хв., посоліть та додайте мелений коріандр.
- Для «картопляних яблук» – натріть на терці відварену в «мундирі» та очищену картоплю, додайте жовток, сіль, чорний мелений перець та мускатний горіх. Перемішайте. Розділіть картопляну масу на 12 частин, сформуйте кульки діаметром 5-6 см, обкачайте у панірувальних сухарях.
- З одного боку кульки зробіть заглиблення, вставте гвоздику і запечіть «яблука» в духовці впродовж 15 хв. за температури 200°C.
- Із замаринованих пластів реберець сформуйте кільце. Усередину покладіть третину м‘ясного фаршу, потім половину грибів, далі – знову фарш та гриби. Зв’яжіть кільце кулінарною ниткою та викладіть залишки фаршу. Накрийте фольгою та запечіть у духовці впродовж 30 хв. за температури 180°C. Приберіть фольгу та запікайте ще 20 хв.
- Запечене кільце змастіть білком, викладіть на нього запечені «картопляні яблука» і поверніть у духовку на 10 хв. До готових яблук прилаштуйте листочки зі свіжого базиліку, прикрасьте страву помідорами чері.