Як приготувати косичку зі щуки в імбирному маринаді? Готуйте страву за нашим рецептом і ви здивуєте гостей не тільки її смаком, але ще й гарною та незвичайною подачею. Покроковий рецепт косички з щуки в імбирному маринаді – читайте в нашому матеріалі.
Читайте також: Косички з хека на грибній подушці
Інгредієнти:
- щука – 1 кг
- соєвий соус – 100 мл
- корінь імбиру – 30 г (5 см)
- часник – 2 зубчики
- лимон – 1 шт.
- цукор – 4 г
- сіль – 5 г
- чорний мелений перець – 3 г
Для овочевої подушки:
- морква – 3 шт.
- олія – 40 мл
- сіль – 3 г
- мелений коріандр – 3 г
- сушений чебрець – 2 г
Читайте також: Короп по-китайськи
Спосіб приготування:
- Філе щуки без шкірки наріжте смужками так, щоб вони тримались на хвостовій частині. Сплетіть косичку з 5 смужок. Кінці косички скріпіть половинками шпажок, вимочених у воді.
- Для маринаду – у подрібнювачі змішайте очищений часник та корінь імбиру, сік лимону, соєвий соус, сіль, цукор та чорний мелений перець. Перебийте до однорідності. Перелийте у миску, залиште на 15 хвилин настоятися. Залийте косички маринадом. Залиште на 10 хвилин.
- Для овочевої подушки – моркву очистіть і наріжте слайсами. Додайте сушений чебрець, сіль, мелений коріандр та олію, перемішайте.
- Викладіть у скляну форму для запікання моркву, зверху покладіть косички зі щуки, полийте залишками маринаду. Відправте форму у розігріту до 180°С на 20 хвилин. Дістаньте, перекладіть страву на тарілку, вийміть шпажки з косичок зі щуки.
Video: Косичка зі щуки в імбирному маринаді: рецепт покроково
Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ