Лимонник – це ароматний лимонний пиріг з легкою кислинкою та ніжним кремом. Він відмінно підійде і для вечірнього чаювання і для святкового столу. Як приготувати лимонник? Наш покроковий рецепт дуже простий у приготуванні. Дивіться в матеріалі простий рецепт лимонника.
Читайте також: Торт сметанник: покроковий рецепт приготування
Інгредієнти:
Для коржів:
- 50 г м’якого вершкового масла
- 1 пакетик ванільного цукру
- 250 г цукру
- 250 мл сметани
- 2 склянки борошна
- розпушувач
- Цедра одного лимона
Для крему:
- 500 г сметани (25%)
- 150 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру.
- Сік ½ лимона
- Цедра одного лимона
Для цитрусового сиропу:
- лимонна цедра
- цукор
- вода
- ром
Спосіб приготування:
Готуємо сироп:
- Змішайте сік лимона з цукром, ромом і водою. Поставте на маленький вогонь, помішувати суміш, поки цукор повністю не розчиниться. Кілька хвилин – і сироп готовий.
Готуємо тісто:
- М’яке вершкове масло перетріть з цукровим піском, змішаним з ванільним цукром.
- Додайте сметану, лимонну цедру, борошно і розпушувач. Перемішайте масу до однорідного тесту.
- Потім дно рознімних форм застеліть папером для випічки і змастіть їх рослинною олією.
- Покладіть тісто в форму і руками, змоченими у воді, розподіліть його по денця форм.
- Випікайте коржі при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин.
- У готових коржів за допомогою банки з-під оливок виріжте сердцевини. Дайте коржам охолонути. Вони будуть сухими, але в торті, просякнутому сметаною, стануть м’якими і ніжними.
Готуємо сметанний крем.
- Холодну сметану змішайте з цукровим піском і ванільним цукром. Після недовго збивання додайте сік половини лимона і лимонну цедру. Цю суміш збийте міксером до отримання пишного крему.
- Сбризніть коржі цитрусовим сиропом, потім з усіх боків густо змастіть корж сметанним кремом, покладіть зверху другий і повторіть процедуру. Залишки крему залийте в середину лимонника.
- Торт майже готовий. Поставити в холодильник мінімум на 5 годин. Верхній корж можна прикрасити цукатами або шоколадною стружкою.