Лимонник: рецепт торта

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Лимонник – це ароматний лимонний пиріг з легкою кислинкою та ніжним кремом. Він відмінно підійде і для вечірнього чаювання і для святкового столу. Як приготувати лимонник? Наш покроковий рецепт дуже простий у приготуванні. Дивіться в матеріалі простий рецепт лимонника.

Читайте також: Торт сметанник: покроковий рецепт приготування

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 50 г м’якого вершкового масла
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 250 г цукру
  • 250 мл сметани
  • 2 склянки борошна
  • розпушувач
  • Цедра одного лимона

Для крему:

  • 500 г сметани (25%)
  • 150 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру.
  • Сік ½ лимона
  • Цедра одного лимона

Для цитрусового сиропу:

  • лимонна цедра
  • цукор
  • вода
  • ром

Спосіб приготування:

Готуємо сироп:

  1. Змішайте сік лимона з цукром, ромом і водою. Поставте на маленький вогонь, помішувати суміш, поки цукор повністю не розчиниться. Кілька хвилин – і сироп готовий.

Готуємо тісто:

  1. М’яке вершкове масло перетріть з цукровим піском, змішаним з ванільним цукром.
  2. Додайте сметану, лимонну цедру, борошно і розпушувач. Перемішайте масу до однорідного тесту.
  3. Потім дно рознімних форм застеліть папером для випічки і змастіть їх рослинною олією.
  4. Покладіть тісто в форму і руками, змоченими у воді, розподіліть його по денця форм.
  5. Випікайте коржі при температурі 200 градусів протягом 20 хвилин.
  6. У готових коржів за допомогою банки з-під оливок виріжте сердцевини. Дайте коржам охолонути. Вони будуть сухими, але в торті, просякнутому сметаною, стануть м’якими і ніжними.

Готуємо сметанний крем.

  1. Холодну сметану змішайте з цукровим піском і ванільним цукром. Після недовго збивання додайте сік половини лимона і лимонну цедру. Цю суміш збийте міксером до отримання пишного крему.
  2. Сбризніть коржі цитрусовим сиропом, потім з усіх боків густо змастіть корж сметанним кремом, покладіть зверху другий і повторіть процедуру. Залишки крему залийте в середину лимонника.
  3. Торт майже готовий. Поставити в холодильник мінімум на 5 годин. Верхній корж можна прикрасити цукатами або шоколадною стружкою.

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти