Складно уявити собі людину, яка жодного разу не куштувала смачний торт Сметанник. Більше того, в кожній сім’ї є свій, відмінний від інших, рецепт сметанника і прикрашають його в кожному будинку по-своєму. Як готувати торт Сметанник? Наш рецепт допоможе вам впоратися з цим завданням. Дивіться покроковий рецепт приготування сметанника в нашому матеріалі.
Інгредієнти:
- 350 мл сметани
- 300 г цукру
- 3 яйця
- ваніль
- 200 г розтопленого вершкового масла
- 100 г какао
- 450 г борошна
- 4 пакетика розпушувача або 3 ч.л. гашеного соди
Крем для сметанника:
- 500 г жирної сметани (не менше 25%)
- 150 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру.
- сік 1/2 лимона
Для прикрас:
- 1,5 склянки очищених і обсмажених волоських горіхів
Читайте також: Торт Безе: рецепт покроковий
Спосіб приготування:
Готуємо тісто:
- Яйця збийте з цукром – до повного його розчинення. Потім додайте розтануло вершкове масло, сметану і ванілін. Всі збийте до однорідної маси.
- Розділіть тісто навпіл. В першу частину поступово введіть борошно, розпушувач і перемішайте масу до однорідного тесту.
- До другої частини обережно вводите борошно, змішане з какао, і розпушувач. Також збивайте до отримання однорідної маси.
- Залийте отримане тісто в спеціально приготовлені форми, змащені олією, мокрими руками акуратно розподіліть тісто по дну форми і випікайте 30 хвилин при 180 градусах.
Готуємо крем:
- Жирну сметану збийте з цукром і додайте сік половини лимона. Збивайте близько 10 хвилин до пишного крему.
- Остиглі коржі ниткою розрізати вздовж на 2 частини, потім промажте кремом. Чергуючи світлі і темні коржі, сформуйте сметанник. Верхній корж потрібно обов’язково укласти рівною стороною вгору.
- Потім весь торт густо змастити кремом, а з половинок горіхів на свій смак викладіть візерунок на верхньому коржі, зверху трохи присипавши подрібненими горішками. Боки торта густо обсипте горіхами.
- Поставте на 5 годин на холодильник.
Читайте також: Торт з черствого хліба: рецепт покроковий