Сметанник: покроковий рецепт приготування торту

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Складно уявити собі людину, яка жодного разу не куштувала смачний торт Сметанник. Більше того, в кожній сім’ї є свій, відмінний від інших, рецепт сметанника і прикрашають його в кожному будинку по-своєму. Як готувати торт Сметанник? Наш рецепт допоможе вам впоратися з цим завданням. Дивіться покроковий рецепт приготування сметанника в нашому матеріалі.

Сметанник

Інгредієнти:

  • 350 мл сметани
  • 300 г цукру
  • 3 яйця
  • ваніль
  • 200 г розтопленого вершкового масла
  • 100 г какао
  • 450 г борошна
  • 4 пакетика розпушувача або 3 ч.л. гашеного соди

Крем для сметанника:

  • 500 г жирної сметани (не менше 25%)
  • 150 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру.
  • сік 1/2 лимона

Для прикрас:

  • 1,5 склянки очищених і обсмажених волоських горіхів

Читайте також: Торт Безе: рецепт покроковий

Спосіб приготування:

Готуємо тісто:

  1. Яйця збийте з цукром – до повного його розчинення. Потім додайте розтануло вершкове масло, сметану і ванілін. Всі збийте до однорідної маси.
  2. Розділіть тісто навпіл. В першу частину поступово введіть борошно, розпушувач і перемішайте масу до однорідного тесту.
  3. До другої частини обережно вводите борошно, змішане з какао, і розпушувач. Також збивайте до отримання однорідної маси.
  4. Залийте отримане тісто в спеціально приготовлені форми, змащені олією, мокрими руками акуратно розподіліть тісто по дну форми і випікайте 30 хвилин при 180 градусах.

Готуємо крем:

  • Жирну сметану збийте з цукром і додайте сік половини лимона. Збивайте близько 10 хвилин до пишного крему.
  • Остиглі коржі ниткою розрізати вздовж на 2 частини, потім промажте кремом. Чергуючи світлі і темні коржі, сформуйте сметанник. Верхній корж потрібно обов’язково укласти рівною стороною вгору.
  • Потім весь торт густо змастити кремом, а з половинок горіхів на свій смак викладіть візерунок на верхньому коржі, зверху трохи присипавши подрібненими горішками. Боки торта густо обсипте горіхами.
  • Поставте на 5 годин на холодильник.

Читайте також: Торт з черствого хліба: рецепт покроковий

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти