Сметанник: покроковий рецепт приготування торту

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Складно уявити собі людину, яка жодного разу не куштувала смачний торт Сметанник. Більше того, в кожній сім’ї є свій, відмінний від інших, рецепт сметанника і прикрашають його в кожному будинку по-своєму. Як готувати торт Сметанник? Наш рецепт допоможе вам впоратися з цим завданням. Дивіться покроковий рецепт приготування сметанника в нашому матеріалі.

Сметанник

Інгредієнти:

  • 350 мл сметани
  • 300 г цукру
  • 3 яйця
  • ваніль
  • 200 г розтопленого вершкового масла
  • 100 г какао
  • 450 г борошна
  • 4 пакетика розпушувача або 3 ч.л. гашеного соди

Крем для сметанника:

  • 500 г жирної сметани (не менше 25%)
  • 150 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру.
  • сік 1/2 лимона

Для прикрас:

  • 1,5 склянки очищених і обсмажених волоських горіхів

Читайте також: Торт Безе: рецепт покроковий

Спосіб приготування:

Готуємо тісто:

  1. Яйця збийте з цукром – до повного його розчинення. Потім додайте розтануло вершкове масло, сметану і ванілін. Всі збийте до однорідної маси.
  2. Розділіть тісто навпіл. В першу частину поступово введіть борошно, розпушувач і перемішайте масу до однорідного тесту.
  3. До другої частини обережно вводите борошно, змішане з какао, і розпушувач. Також збивайте до отримання однорідної маси.
  4. Залийте отримане тісто в спеціально приготовлені форми, змащені олією, мокрими руками акуратно розподіліть тісто по дну форми і випікайте 30 хвилин при 180 градусах.

Готуємо крем:

  • Жирну сметану збийте з цукром і додайте сік половини лимона. Збивайте близько 10 хвилин до пишного крему.
  • Остиглі коржі ниткою розрізати вздовж на 2 частини, потім промажте кремом. Чергуючи світлі і темні коржі, сформуйте сметанник. Верхній корж потрібно обов’язково укласти рівною стороною вгору.
  • Потім весь торт густо змастити кремом, а з половинок горіхів на свій смак викладіть візерунок на верхньому коржі, зверху трохи присипавши подрібненими горішками. Боки торта густо обсипте горіхами.
  • Поставте на 5 годин на холодильник.

Читайте також: Торт з черствого хліба: рецепт покроковий

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками