Складові:
- Помідори – 2 кг
- Огірки – 1 шт.
- Цукор – 6 ст. л.
- Сіль – 4 ст. л.
- Оцет – 120 мл
- Листя смородини – 3 шт.
- Листя вишні – 3 шт.
- Парасолька кропу – 1 шт.
- Часник – 3 зубчики
- Болгарський перець – ¼ частина
- Перець чилі – ½ частину
- Сода – 1 ч. л.
Як приготувати консервовані помідори:
1. Робимо розчин соди і води. Миємо в розчині трилітрову банку, потім промиваємо її водою. Стерилізуємо банку парою, а кришку кип’ятимо у воді 15 хвилин.
2. Помідори перебираємо, добре миємо. Кожен помідор проколюємо зубочисткою біля плодоніжки. Кип’ятимо воду. На дно банки викладаємо листя смородини, вишні, парасольку кропу, болгарський перець, перець чилі і часник. Викладаємо помідори, а зверху – огірок. Заливаємо помідори окропом. Даємо постояти 5 хвилин.
ГОТУЄМО З НАМИ
Помідори у власному соку (фоторецепт)
3. Зливаємо воду в сотейник, ставимо на вогонь. Додаємо у воду сіль і цукор. Коли вода закипить, знімімаємо сотейник з вогню і додаємо оцет. Перемішуємо і заливаємо маринадом помідори.
4. Закручуємо банку за допомогою спеціального ключа. Перевертаємо банку догори дном, потім загортаємо у ковдру. Залишаємо в такому положенні на добу при кімнатній температурі. Потім можна забрати плед і поставити банку в прохолодне місце.
Консервовані помідори готові!
З помідорів також можна приготувати чудовий томатний сік без солі.