М’ясний пиріг з гарбузом – чудове рішення для святкового столу на Хелловін. Його зручно їсти на вечірках, до того ж всі гості будуть хвалити ваші кулінарні вміння. Найсмачніше в цьому рецепті – це поєднання солодкуватого гарбуза з м’ясом і ароматними спеціями. Читайте як приготувати м’ясний пиріг з гарбузом і дивуйте своїх близьких смачними стравами.
Читайте також: М’ясний пиріг з яловичого серця і курки: рецепт
Інгредієнти:
- гарбуз – 1,75 кг
- борошно – 700 г
- яйця – 12 шт.
- сіль – 40 г
- розпушувач – 25 г
- вершкове масло – 300 г
- свинина (філе) – 2 кг
- томатний сік – 500 мл
- перець чилі – 1 шт.
- аніс – 4 зірочки
- соєвий соус – 240 мл
- мелений мускатний горіх – 4 г
- духмяний перець горошком – 10 шт.
- лавровий лист – 4 шт.
- вершки (33%) – 875 мл
- вода – 4, 25 л
- апельсин – 4 шт.
- цукор – 400 г
Читайте також: Пиріг з цвітною капустою: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Скип’ятіть воду з анісом, духмяним перцем, лавровим листом та сіллю у двох каструлях. Наріжте шматками свинину, розкладіть порівну у окріп зі спеціями. Влийте соєвий соус та варіть 1,5 год. Потім злийте бульйон, а м‘ясо остудіть та розберіть на волокна.
- Для соусу – змішайте томатний сік, соєвий соус та сіль, додайте дрібно нарізаний перець чилі. Тушкуйте м’ясо з соусом 20 хв. на двох пательнях. Остудіть.
- Приготуйте бісквітні коржі: змішайте у двох мисках борошно, цукор, розпушувач, сіль та натерте вершкове масло. Перетріть на крихту, перемішайте її з жовтками, цедрою та соком апельсина, додайте натертий гарбуз. Потім покладіть збиті білки та обережно перемішайте.
- Вилийте обидві порції тіста на дека з пергаментом та випікайте 30 хв. за температури 180°С. Остудіть.
- Для крему – змішайте вершки з водою та борошном, додайте мускатний горіх. Варіть, постійно помішуючи, 15 хв. до загущення. Дайте охолонути, з‘єднайте з вершковим маслом та пюре із запеченого гарбуза.
- Викладіть половину крему на перший корж, рівномірно розподіліть та покладіть на крем м’ясо, відклавши невелику частину для оздоблення. Залийте м’ясо кремом, лишивши кілька ложок на обмащування торту.
- Зверху покладіть другий корж, змастіть поверхню торту кремом, що залишився. Дайте готовому тортові настоятися 2-3 год.