Пиріг з цвітною капустою: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Як приготувати смачний пиріг з цвітною капустою? Така страва підійде і для святкового столу і як повсякденна вечеря. Покроковий рецепт пирога з цвітної капусти шукайте в нашому матеріалі. Ваші рідні та близькі будуть у захваті від такої страви!

Читайте також: Баклажановий пиріг від Сергія Калініна

Для коржа:

  • цвітна капуста – 500 г
  • борошно – 75 г
  • яйце – 2 шт.
  • вершкове масло – 20 г
  • сіль – 5 г
  • базилік (сушений) – 3 г
  • орегано (сушений) – 3 г
  • мелений сухий часник – 3 г
  • червоний мелений перець – 1 г

Для фаршу:

  • яловичина (лопатка) – 400 г
  • свинина (лопатка) – 600 г
  • сіль – 5 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • мелений коріандр – 3 г

Читайте також: Галицький пиріг

Для соусу «бешамель»:

  • молоко (3,2%) – 800 мл
  • борошно – 50 г
  • вершкове масло – 40 г
  • сіль – 5 г
  • мелений мускатний горіх – 2 г

Для оздоблення:

  • цвітна капуста – 300 г
  • броколі – 300 г
  • сіль – 4 г
  • пармезан – 100 г

Читайте також: М’ясний пиріг Монастирська хата: рецепт тіста та начинки

Спосіб приготування:

  1. Цвітну капусту розберіть на суцвіття, подрібніть у блендері, перекладіть у сито і відваріть на пару впродовж 10 хв. Відіжміть зайву вологу, розімніть капустяну масу виделкою та перемішайте з борошном.
  2. Додайте збите яйце, сіль, базилік, орегано, часник та червоний мелений перець. Вимісіть масу до пластичності, залиште під плівкою настоятися.
  3. Для соусу – розтопіть масло, додайте борошно, обсмажте 1 хв. Тоненькою цівкою влийте гаряче молоко, постійно помішуючи. Проваріть соус 10 хв. Додайте мускатний горіх та сіль, приберіть з вогню.
  4. Для фаршу – свинину та яловичину пропустіть через мясорубку з дрібною решіткою, додайте сіль, чорний мелений перець, коріандр.
  5. У форму, змащену вершковим маслом, викладіть капустяне тісто, а поверх нього – фарш. Залийте соусом «Бешамель» та випікайте пиріг 40 хв. за температури 180°С.
  6. Для оздоблення поверхні – розберіть на суцвіття цвітну капусту та броколі, розріжте кожне суцвіття навпіл. Відваріть у підсоленій воді цвітну капусту впродовж 5 хв., броколі – 2 хв. Відварену броколі одразу занурте в крижану воду, щоб вона не втратила колір.
  7. Дістаньте пиріг з духовки, викладіть на нього по діагоналі ряди цвітної капусти та броколі. Цвітну капусту присипте тертим на дрібній терці сиром та поверніть пиріг у духовку ще на 10 хв.

Читайте також: Австрійський пиріг з потрохами

Video: Пиріг з цвітної капусти: рецепт покроковий

Як приготувати смачний пиріг з цвітною капустою? Покроковий рецепт пирога з цвітної капусти шукайте у нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кабачки в кетчупе чили на зиму
Кабачки в кетчупі чилі на зиму
рецепт икры из кабачков, рецепт приготовления кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру рецепт, состав кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру
Кабачкова ікра як у магазині