Баклажановий пиріг від Сергія Калініна

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Пирог-с-баклажанами-2

Інгредієнти для пирога з баклажанами

Для тіста:

  • 320 г пшеничного борошна (2 склянки)
  • 50 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 150 мл сметани (жирність не має значення)
  • 12 ч. л. цукру
  • 14 ч. л. соди
  • сіль

Для начинки:

  • 3 баклажана
  • 100 г адигейського сиру
  • 300 г твердого сиру
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г петрушки
  • 50 г кропу
  • сіль
  • перець
  • 1 яйце (для змащування)
  • 2 ч. л. кунжуту

Як приготувати пиріг с баклажанами

  1. Збийте яйце з вершковим маслом. Додайте цукор, соду, сіль і сметану. Все перемішайте. Додайте склянку борошна і перемішайте. Другий стакан висипте на стіл, зверху викладіть масу сметани і замісіть м’яке тісто. Загорніть його в харчову плівку і покладіть в морозилку на 15-20 хвилин.
  2. Баклажани розріжте навпіл, посоліть і залиште на 15 хвилин. Потім змийте сіль.
  3. Запечіть баклажани в духовці до м’якості при температурі 210 градусів. Потім остудіть, зніміть з них шкірку, м’якоть наріжте як можна дрібніше, додайте дрібно нарізану зелень, видавлений часник, подрібнений адигейський і натертий твердий сир. Все добре перемішайте.
  4. Круглу роз’ємну форму для пирога вистелити пергаментом.
  5. Від тіста відокремте 1/4 частину. Тонко розкачайте, наріжте смужками шириною 0,5 см. Тісто, що залишилося, розкачайте в круг діаметром на 3-4 см більше форми.
  6. По краю викладіть нарізаний брусочками твердий сир. Краї загніть так, щоб сир опинився всередині.
  7. Основу наповніть начинкою. Зверху викладіть ґрати зі смужок тіста. Змастіть пиріг збитим яйцем. Далі треба посипати кунжутом. Випікайте 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖБаклажанна ікра від Сергія Калініна

Video: Як приготувати баклажановий пиріг?

Дивіться рецепт баклажанового пирога від Сергія Калініна на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!

Video: Як приготувати баклажановий пиріг?

Дивіться рецепт баклажанового пирога від Сергія Калініна на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Медово-яблочный узвар
Медово-яблучний узвар
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша