Баклажановий пиріг від Сергія Калініна

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Пирог-с-баклажанами-2

Інгредієнти для пирога з баклажанами

Для тіста:

  • 320 г пшеничного борошна (2 склянки)
  • 50 г вершкового масла
  • 1 яйце
  • 150 мл сметани (жирність не має значення)
  • 12 ч. л. цукру
  • 14 ч. л. соди
  • сіль

Для начинки:

  • 3 баклажана
  • 100 г адигейського сиру
  • 300 г твердого сиру
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г петрушки
  • 50 г кропу
  • сіль
  • перець
  • 1 яйце (для змащування)
  • 2 ч. л. кунжуту

Як приготувати пиріг с баклажанами

  1. Збийте яйце з вершковим маслом. Додайте цукор, соду, сіль і сметану. Все перемішайте. Додайте склянку борошна і перемішайте. Другий стакан висипте на стіл, зверху викладіть масу сметани і замісіть м’яке тісто. Загорніть його в харчову плівку і покладіть в морозилку на 15-20 хвилин.
  2. Баклажани розріжте навпіл, посоліть і залиште на 15 хвилин. Потім змийте сіль.
  3. Запечіть баклажани в духовці до м’якості при температурі 210 градусів. Потім остудіть, зніміть з них шкірку, м’якоть наріжте як можна дрібніше, додайте дрібно нарізану зелень, видавлений часник, подрібнений адигейський і натертий твердий сир. Все добре перемішайте.
  4. Круглу роз’ємну форму для пирога вистелити пергаментом.
  5. Від тіста відокремте 1/4 частину. Тонко розкачайте, наріжте смужками шириною 0,5 см. Тісто, що залишилося, розкачайте в круг діаметром на 3-4 см більше форми.
  6. По краю викладіть нарізаний брусочками твердий сир. Краї загніть так, щоб сир опинився всередині.
  7. Основу наповніть начинкою. Зверху викладіть ґрати зі смужок тіста. Змастіть пиріг збитим яйцем. Далі треба посипати кунжутом. Випікайте 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖБаклажанна ікра від Сергія Калініна

Video: Як приготувати баклажановий пиріг?

Дивіться рецепт баклажанового пирога від Сергія Калініна на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!

Video: Як приготувати баклажановий пиріг?

Дивіться рецепт баклажанового пирога від Сергія Калініна на сайті кулінарного проекту Все Буде Смачно!
Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти