Складно уявити спекотне літо без освіжаючої окрошки. Яку тільки заправку до цієї страви не готують і як не експериментують з наповнювачами. Наприклад, Ігор Місевич навчив готувати окрошку на квасі. І його традиційна окрошка дуже смачна, але іноді хочеться побалувати себе чимось менш звичним…
ГОТУЄМО З НАМИ
Окрошка від Ігоря Місевича
Інгредієнти:
1 л кефіру
3 середніх свіжих огірка
2-3 відварених буряків
3-4 яйця
500 г курячої грудки
5-6 редисок
4-5 пір’я зеленого лука
петрушка — за смаком
кріп для прикраси
1-2 ст. л. гірчиці
150 мл холодної кип’яченої води
Приготування:
Відварюємо курку і яйця круто. Свіжі огірки і буряк чистимо і натираємо на крупній тертці. Нарізаємо зелену цибулю. Ріжемо петрушку. Остуджуємо яйця і грудку, ріжемо невеликими шматочками. Редиску ріжемо невеликими шматочками. Все з’єднуємо в загальній мисці.
У кефір наливаємо холодну воду, розмішуємо. Він повинен стати більш однорідним і рідким. Додаємо гірчицю, сіль за смаком і добре все перемішуємо.
Накладаємо окрошку в тарілки, наливаємо кефірну заправку. Прикрашаємо вареним яйцем, гілочкою кропу, гуртками редиски.
Читайте також: Всі рецепти окрошки