М’ясний рулет – відмінна альтернатива котлетам та буженині. Ця страва без сумнівів стане прикрасою святкового столу і припаде до смаку навіть найвибагливішим гостям. В якості начинки використовуються шинка та омлет, тому рулет виходить дуже ситним і смачним. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт рулету з кролятини з омлетом.
Інгредієнти:
- кролятина – 1,5 кг
- шинка – 120 г
- бекон – 50 г
- болгарський перець (зелений) – 4 шт.
- яйця – 2 шт.
- молоко (2,5%) – 80 мл
- біле сухе вино – 375 мл
- олія – 80 мл
- базилік (фіолетовий) – 2 гілочки
- петрушка – 2 гілочки
- розмарин – 2 гілочки
- мелений імбир – 3 г
- чорний мелений перець – 6 г
- сіль – 13 г
Читайте також: Рулет зі свинячої голови: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Виріжте з тушки кролика кістки. Отриманий пласт м´яса відбийте, натріть сіллю, меленим імбиром та чорним меленим перцем. Зверху викладіть слайси шинки.
- Збийте яйця з молоком. Додайте сіль, подрібнене листя петрушки, базиліку та розмарину. Знову збийте, перелийте суміш на сковороду з олією, смажте омлет по 2 хв. з кожного боку. Потім розріжте його навпіл та викладіть поверх шинки на пласт кролятини.
- Загорніть м‘ясо рулетом, зафіксуйте кулінарною ниткою, перекладіть у каструлю з олією, обсмажте з усіх боків до рум‘яності. Влийте біле сухе вино, покладіть гілочку розмарину. Тушкуйте рулет 20 хв. без кришки.
- Після цього покладіть на рулет смужки бекону, а на дно каструлі та по боках від рулету викладіть смужки болгарського перцю. Накрийте каструлю фольгою та відправте у розігріту до 200°С духовку на 40 хв. За 10 хв. до готовності зніміть фольгу. З готового рулету приберіть кулінарну нитку, подавайте з перцем.
Читайте також: Рулет зі скумбрії з овочами та соусом з білого вина: рецепт приготування
Video: Рулет з кролятини з омлетом: рецепт покроково
Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.