Рулет ротоло: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Тонке тісто цього рулету поєднується з ніжною начинкою з гарбуза, шпинату і сиру, яка просто тане в роті. Цікаво, що такий рулет не запікається, а проварюється у воді, і потім подається охолодженим. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт рулету ротоло.

Інгредієнти:

  • шпинат – 400 г
  • помідори – 2 шт.
  • борошно – 560 г
  • яйця – 6 шт.
  • рікота – 200 г
  • сир (9%) – 200 г
  • пармезан – 200 г
  • гарбуз – 600 г
  • часник – 1 зубчик
  • лимон – 1 шт.
  • мускатний горіх – 2 г
  • чорний мелений перець – 9 г
  • сіль – 30 г
  • олія – 100 мл
  • вершкове масло – 20 г
  • чебрець – 2 гілочки
  • розмарин – 2 гілочки
  • куркума – 5 г
  • базилік (сушений) – 1 г
  • цибуля – 1 шт.
  • вершки (20%) – 125 мл

Спосіб приготування:

  1. Помитий та почищений гарбуз наріжте скибками, викладіть на деко з пергаментом, зросіть олією та притрусіть листям чебрецю і розмарину. Посоліть, поперчіть та запечіть за температури 170°С впродовж 40 хв. Остудіть.
  2. Розтопіть масло, вичавіть часник, додайте нарізаний шпинат, лимонну цедру, сіль, мускатний горіх та чорний мелений перець. Тушкуйте 10 хв., дайте охолонути.
  3. Для соусу – половину запеченого гарбуза перебийте на пюре. Обсмажте на олії подрібнену цибулю, додайте гарбузове пюре, подрібнені помідори без шкірки, сіль та сушений базилік. Тушкуйте 15 хв.
  4. Потім перебийте масу до однорідності. Проваріть кілька хвилин, влийте вершки. Натріть на дрібній тертці пармезан. Половину сиру додайте в соус, проваріть ще 5 хв.
  5. Насипте на дошку борошно, додайте куркуму, сіль, яйця, перемішайте. Влийте олію та вимісіть тісто. Загорніть його в плівку, поставте у холодильник на 30 хв.
  6. Потім розкачайте тісто у пласт, покладіть його на рушник. Вздовж краю тіста викладіть смужку запеченого гарбуза, що лишився. Біля гарбуза покладіть рікоту. За рікотою – протертий сир, а на сир намастіть тушкований шпинат.
  7. Притисніть та розподіліть начинку так, щоб лишилася вільною лише 1/3 тіста.
  8. Посипте начинку другою частиною пармезану.
  9. За допомогою рушника загорніть рулет. Закрутіть краї рушника «цукеркою». Обв’яжіть кулінарною ниткою від одного краю до іншого, інший край зав’яжіть так само, як і перший.
  10. Покладіть рулет в окріп та варіть 25 хв. Готовий рулет охолодіть 1 год. Зріжте нитку, розгорніть та наріжте на шматки.

Читайте також: Рулет з фаршу в плетінці з цибулі-порею: рецепт приготування

Video: Рулет ротоло: рецепт покроково

Як приготувати рулет ротоло? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша
шарлотка на кефире рецепт
Шарлотка на кефірі з яблуками