Рулет ротоло: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Тонке тісто цього рулету поєднується з ніжною начинкою з гарбуза, шпинату і сиру, яка просто тане в роті. Цікаво, що такий рулет не запікається, а проварюється у воді, і потім подається охолодженим. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт рулету ротоло.

Інгредієнти:

  • шпинат – 400 г
  • помідори – 2 шт.
  • борошно – 560 г
  • яйця – 6 шт.
  • рікота – 200 г
  • сир (9%) – 200 г
  • пармезан – 200 г
  • гарбуз – 600 г
  • часник – 1 зубчик
  • лимон – 1 шт.
  • мускатний горіх – 2 г
  • чорний мелений перець – 9 г
  • сіль – 30 г
  • олія – 100 мл
  • вершкове масло – 20 г
  • чебрець – 2 гілочки
  • розмарин – 2 гілочки
  • куркума – 5 г
  • базилік (сушений) – 1 г
  • цибуля – 1 шт.
  • вершки (20%) – 125 мл

Спосіб приготування:

  1. Помитий та почищений гарбуз наріжте скибками, викладіть на деко з пергаментом, зросіть олією та притрусіть листям чебрецю і розмарину. Посоліть, поперчіть та запечіть за температури 170°С впродовж 40 хв. Остудіть.
  2. Розтопіть масло, вичавіть часник, додайте нарізаний шпинат, лимонну цедру, сіль, мускатний горіх та чорний мелений перець. Тушкуйте 10 хв., дайте охолонути.
  3. Для соусу – половину запеченого гарбуза перебийте на пюре. Обсмажте на олії подрібнену цибулю, додайте гарбузове пюре, подрібнені помідори без шкірки, сіль та сушений базилік. Тушкуйте 15 хв.
  4. Потім перебийте масу до однорідності. Проваріть кілька хвилин, влийте вершки. Натріть на дрібній тертці пармезан. Половину сиру додайте в соус, проваріть ще 5 хв.
  5. Насипте на дошку борошно, додайте куркуму, сіль, яйця, перемішайте. Влийте олію та вимісіть тісто. Загорніть його в плівку, поставте у холодильник на 30 хв.
  6. Потім розкачайте тісто у пласт, покладіть його на рушник. Вздовж краю тіста викладіть смужку запеченого гарбуза, що лишився. Біля гарбуза покладіть рікоту. За рікотою – протертий сир, а на сир намастіть тушкований шпинат.
  7. Притисніть та розподіліть начинку так, щоб лишилася вільною лише 1/3 тіста.
  8. Посипте начинку другою частиною пармезану.
  9. За допомогою рушника загорніть рулет. Закрутіть краї рушника «цукеркою». Обв’яжіть кулінарною ниткою від одного краю до іншого, інший край зав’яжіть так само, як і перший.
  10. Покладіть рулет в окріп та варіть 25 хв. Готовий рулет охолодіть 1 год. Зріжте нитку, розгорніть та наріжте на шматки.

Читайте також: Рулет з фаршу в плетінці з цибулі-порею: рецепт приготування

Video: Рулет ротоло: рецепт покроково

Як приготувати рулет ротоло? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати тісто для вареників
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
8 новорічних страв з усього світу
Як правильно ліпити хачапурі?
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік