Рулет з гречкою, куркою та грибами: рецепт покроковий

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Як приготувати рулет з начинкою з гречки, курки та грибів? Такий рецепт відмінно підійде для повсякденного обіду, а також і для святкового столу, адже виходить страва ще й дуже гарною. Сам рулет готується з листкового тіста, а начинка виходить дуже корисною і смачною. Покроковий рецепт рулету з гречкою, куркою та грибами шукайте в нашому матеріалі.

Читайте також: Картопляний рулет

Інгредієнти:

  • гречка – 100 г
  • куряче філе – 300 г
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • бекон – 250 г
  • печериці – 200 г
  • сіль – 25 г
  • чорний мелений перець – 5 г
  • олія – 30 мл
  • пшеничне борошно – 540 г
  • вершкове масло – 260 г
  • оцет – 10 мл

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть 50 г вершкового масла. Борошно змішайте з сіллю і зробіть в центрі лунку. У розтоплене масло додайте воду і оцет. Поступово влийте рідину в борошно і замісіть тісто.
  2. 200 г вершкового масла натріть на тертці з борошном. Вкладіть масу на пергамент і розкачайте в пласт. Тісто також розкачайте в прямокутний пласт.
  3. На край тіста викладіть масляний корж, накрийте його краями тіста і защипніть. Оберніть заготовку харчовою плівкою і покладіть в морозилку на 15 хвилин.
  4. Потім розкачайте заготовку в прямокутний пласт завтовшки 1 см. Складіть втричі книжкою. Оберніть харчовою плівкою і знову приберіть до морозилки на 15 хвилин. Так само зробіть ще 3 рази.
  5. Гречку промийте та відваріть в підсоленій воді впродовж 15 хвилин.
  6. Цибулю, гриби і бекон наріжте кубиками по 5 мм і обсмажте.  Додайте сіль і перець.
  7. Змішайте гречку з обсмаженою цибулею, беконом і грибами. Куряче філе поріжте вздовж на тонкі смужки і відбийте.
  8. Смужки бекону без шкірки викладіть на харчову плівку, щоб вийшов прямокутний пласт. Зверху на бекон викладіть куряче філе і гречку. Скрутіть в рулет і оберніть харчовою плівкою. Покладіть в холодильник на 30 хвилин.
  9. Невелику частину листкового тіста залишіть для оздоблення, іншу частину  — розкачайте в прямокутний пласт. Загорніть у нього рулет з м‘яса і гречки.  Перекладіть заготовку швом донизу на деко зі змащеним пергаментом.
  10. Залишки тіста змішайте з борошном і зробіть прикраси. Викладіть їх на рулет.
  11. Змастіть рулет збитим яйцем. Випікайте в розігрітій до 180 °C духовці впродовж 40 хвилин.

Читайте також: Рулет із сала: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Яблучний Спас: пиріг з яблук та печива
Яблучний Спас: соус з яблук
Яблука, запечені у листковому тісті, до Яблучного Спасу
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Рецепт супу харчо від Сергія Калініна
Як вибрати якісну згущенку?
Суп-пюре з броколі
Шпундра
Як приготувати рис для суші?
Консервовані помідори
Найпростіший рецепт варення з дині
Як вибрати солодкий кавун?
10 рецептів печива за 15 хвилин
Як заморозити малину на зиму

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Медово-яблочный узвар
Медово-яблучний узвар
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша