Свіжий та легкий салат ідеально підійде для святкового столу, при цьому не перевантажуючи організм. Ситне філе слабосоленої сьомги поєднується зі свіжими овочами: огірками, картоплею та помідорами. В якості заправки використовуємо цибулиний маринад, оливкову олія, крем-сир та спеції. Для красивої та оригінальної подачі викладіть салат за допомогою кільця, прикрасьте листям салату та грінками. Читайте в нашому матеріалі покроковий рецепт салату зі слабосоленої сьомги.
Інгредієнти:
- філе слабосоленої сьомги – 300 г
- картопля – 3 шт.
- огірки – 2 шт.
- помідори – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- житній хліб (свіжий) – 2 скибочки
- крем-сир – 150 г
- вершки (30%) – 80 мл
- гірчиця (соус) – 20 г
- оливкова олія – 80 мл
- салат Айсберг – 1/3 качана
- чорний мелений перець – 3 г
- лимон – 1 шт.
Читайте також: Скумбрія в журавлиновому маринаді: рецепт приготування
Спосіб приготуваня:
- Подрібніть цибулю, перекладіть в миску з лимонним соком. Залиште на 15 хв. Поріжте кубиком 5 мм помідори, огірки, відварену та почищену картоплю. Філе сьомги наріжте кубиком 1 см.
- Чорний хліб наріжте тонкими скибочками, розріжте їх на трикутники. На деко покладіть качалку, а на неї – хлібні трикутники. Запікайте 3 хв. за температури 180°С.
- Для заправки – змішайте маринад від цибулі, оливкову олію, гірчицю, вершки, чорний мелений перець та крем-сир.
- Сформуйте салат: викладіть у кулінарне кільце шар картоплі, потім соус, далі помідори, знову соус, потім мариновану цибулю, огірки, соус і насамкінець – шматочки сьомги.
- Накрийте кільце плівкою, поставте на 10 хв. у холодильник. Перед подачею викладіть довкола кільця листя салату, зніміть плівку та кільце, прикрасьте салат грінкою.