Щука, фарширована ролом з червоної риби – красива і незвичайна страва, якою можна прикрасити будь-який святковий стіл. Ви оціните смак ніжного філе горбуші в поєднанні зі щукою. У нашому матеріалі – покроковий рецепт щуки, фаршированої ролом з червоної риби.
Читайте також: Пиріг з хека та червоної риби
Інгредієнти:
- щука – 1,5 кг
- філе горбуші – 300 г
- листи норі – 2 шт.
- яйця – 5 шт.
- вівсяні пластівці – 100 г
- молоко 2,5% – 125 мл
- цибуля – 1 шт.
- олія – 120 мл
- сіль – 15 г
- сушений чебрець – 2 г
- перець чорний мелений – 6 г
Читайте також: Щучі голови з часником: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- У щуки видаліть очі та зябра. Щуку разом із головою розріжте навпіл з боку черевця так, щоб можна було відкрити книжкою. Виріжте хребет, видаліть дрібні кістки.
- Зріжте м´ясо зі шкірки так, щоб не ушкодити її. Наріжте м´ясо довільними шматками. Подрібніть двічі у м´ясорубці з дрібною решіткою. Цибулю поріжте кубиком, обсмажте до прозорості. Зніміть з вогню, подрібніть у м´ясорубці.
- До фаршу додайте олію, сіль, чорний мелений перець, жовтки. Вівсяні пластівці подрібніть у подрібнювачі, залийте молоком. Залиште на 20 хвилин, додайте до фаршу, перемішайте до однорідності, відбийте фарш.
- Для ролу – філе горбуші подрібніть ножем. Додайте сіль та сушений чебрець, перемішайте. Викладіть листи норі один на один уздовж з напуском. На них викладіть фарш з горбуші. Сформуйте рол. Обріжте нерівні краї.
- Застеліть дошку 2 листами термостійкої плівки, змастіть олією. На плівку покладіть шкіру щуки з головою. Зверху викладіть фарш зі щуки. По центру покладіть рол з червоної риби. Складіть краї щуки на рол, переверніть. Кінці плівки скрутіть цукеркою.
- Перекладіть щуку на деко, залийте в деко воду. Відправте у розігріту до 180°С духовку на 45 хвилин. Дістаньте щуку з духовки, дайте охолонути 2 години, зніміть плівку, перекладіть на дошку, наріжте. Прикрасьте кружальцями лимона.
Video: Щука, фарширована ролом з червоної риби: рецепт покроково
Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ