Сирні кульки мак-н-чіз: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Сирні кульки мак-н-чіз – це відмінна закуска під пиво, вино або як самостійна страва. Часниковий соус, який ми радимо подавати разом з кульками, відмінно підкреслить їх смак. Читайте як приготувати сирні кульки мак-н-чіз в покроковому рецепті.

Читайте також: М’ясні кульки з яловичини: рецепт у фритюрі

Інгредієнти:

  • макарони «ріжки» – 200 г
  • вершкове масло – 70 г
  • борошно – 50 г
  • молоко (2,5%) – 0,5 л
  • червоний мелений перець – 3 г
  • чорний  мелений перець – 3 г
  • мускатний горіх – 1 г
  • сіль – 35 г
  • твердий сир «сметанковий» – 300 г
  • панірувальні сухарі – 200 г
  • часник – 3 голівки
  • лимон – 1 шт.
  • біле сухе вино – 125 мл
  • соняшникова олія – 375 мл
  • оливкова олія – 60 мл

Читайте також: Закуска з щуки «Кукурудза»: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Відваріть «ріжки» у підсоленій воді впродовж 10 хв. Відкиньте на друшляк, промийте.
  2. Розтопіть вершкове масло, додайте борошно, тримайте на вогні, помішуючи, 2-3 хв. Додайте чорний та червоний мелений перець, половину порції молока, мускатний горіх та сіль. Коли маса загусне – влийте молоко, що залишилося, варіть ще 5 хв. Потім додайте натертий сир.
  3. Перемішайте сирний соус з «ріжками», дайте настоятися 20 хв. Сформуйте кульки, обкачайте їх у панірувальних сухарях та обсмажте у розігрітій олії 2-3 хв.
  4. Для часникового соусу – запечіть голівки часнику у фользі впродовж 50 хв. за температури 180°С. Потім почистіть та перебийте у блендері з цедрою лимона, оливковою олією, білим сухим вином, сіллю та вершковим маслом. Подавайте соус з обсмаженими кульками.

Video: Сирні кульки мак-н-чіз: рецепт покроково

Як приготувати сирні кульки мак-н-чіз? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити