Сирні кульки мак-н-чіз – це відмінна закуска під пиво, вино або як самостійна страва. Часниковий соус, який ми радимо подавати разом з кульками, відмінно підкреслить їх смак. Читайте як приготувати сирні кульки мак-н-чіз в покроковому рецепті.
Читайте також: М’ясні кульки з яловичини: рецепт у фритюрі
Інгредієнти:
- макарони «ріжки» – 200 г
- вершкове масло – 70 г
- борошно – 50 г
- молоко (2,5%) – 0,5 л
- червоний мелений перець – 3 г
- чорний мелений перець – 3 г
- мускатний горіх – 1 г
- сіль – 35 г
- твердий сир «сметанковий» – 300 г
- панірувальні сухарі – 200 г
- часник – 3 голівки
- лимон – 1 шт.
- біле сухе вино – 125 мл
- соняшникова олія – 375 мл
- оливкова олія – 60 мл
Читайте також: Закуска з щуки «Кукурудза»: рецепт приготування
Спосіб приготування:
- Відваріть «ріжки» у підсоленій воді впродовж 10 хв. Відкиньте на друшляк, промийте.
- Розтопіть вершкове масло, додайте борошно, тримайте на вогні, помішуючи, 2-3 хв. Додайте чорний та червоний мелений перець, половину порції молока, мускатний горіх та сіль. Коли маса загусне – влийте молоко, що залишилося, варіть ще 5 хв. Потім додайте натертий сир.
- Перемішайте сирний соус з «ріжками», дайте настоятися 20 хв. Сформуйте кульки, обкачайте їх у панірувальних сухарях та обсмажте у розігрітій олії 2-3 хв.
- Для часникового соусу – запечіть голівки часнику у фользі впродовж 50 хв. за температури 180°С. Потім почистіть та перебийте у блендері з цедрою лимона, оливковою олією, білим сухим вином, сіллю та вершковим маслом. Подавайте соус з обсмаженими кульками.