Тигровий чізкейк від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ліза Глинська розповіла, як приготувати невагомий, як пір'їнка, елегантний і благородний, сирно-горіховий з легкими нотками цитруса - тигровий чізкейк.

Складові для тигрового чізкейку:

  • пісочне печиво «Топлене молоко» – 300 г
  • арахіс – 30 г
  • сир (9%) – 300 г
  • сметана (20%) – 500 мл
  • масло (82,5%) – 150 г
  • цукор – 200 г
  • желатин гранульований – 20 г
  • вода – 120 мл
  • апельсиновий сік – 1/4 склянки
  • апельсинова цедра – 1 ст. л.
  • шоколад (72%) – 100 г

Приготування тигрового чізкейку:

  1. Залийте желатин водою кімнатної температури і залиште на 15-20 хвилин. Арахіс потрібно обсмажити на сухій пательні, остудіть, а потім подрібніть в блендері.
  2. З печива качалкою зробіть дрібну крихту і змішайте з горіхами. Охолоджене вершкове масло наріжте на дрібні кубики і змішайте з горіхово-піщаною крихтою в однорідну масу.
  3. Кухонну дошку застеліть пергаментом, а зверху поставте бортик від роз’ємної форми. Тісто рівномірно розподіліть всередині форми і поставте на 15-20 хв. в холодильник.
  4. Сир перетріть через дрібне сито, збийте зі сметаною і цукром в однорідну густу масу. Влийте в неї розтоплений на паровій бані желатин та перемішайте. Розділіть масу на 2 частини.
  5. З апельсина зніміть цедру і вичавіть сік. На паровій бані розтопіть чорний шоколад. В одну частину сирної маси додайте апельсиновий сік та цедру, а в іншу – розтоплений шоколад. Розмішайте.
  6. Викладіть половину апельсинового крему в форму з тістом-основою і поставте на 3-5 хвилин в морозильнукамеру, щоб він трохи застиг. Зверху викладіть половину шоколадної суміші.
  7. Зачекайте, поки застигне. Те ж зробіть і з залишками сирної маси. Сформований чізкейк залиште на 1 годину в холодильнику для застигання.

ГОТУЄМО З НАМИ
Бюджетный чизкейк (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
Макарони під м’ясним фаршем
Картопля по-македонски

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт быстрой шарлотки с яблоками и корицей, рецепт приготовления быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей, состав быстрой шарлотки с яблоками и корицей, как приготовить быструю шарлотку с яблоками и корицей
Швидка шарлотка з яблуками та корицею
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів