Тигровий чізкейк від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Ліза Глинська розповіла, як приготувати невагомий, як пір'їнка, елегантний і благородний, сирно-горіховий з легкими нотками цитруса - тигровий чізкейк.

Складові для тигрового чізкейку:

  • пісочне печиво «Топлене молоко» – 300 г
  • арахіс – 30 г
  • сир (9%) – 300 г
  • сметана (20%) – 500 мл
  • масло (82,5%) – 150 г
  • цукор – 200 г
  • желатин гранульований – 20 г
  • вода – 120 мл
  • апельсиновий сік – 1/4 склянки
  • апельсинова цедра – 1 ст. л.
  • шоколад (72%) – 100 г

Приготування тигрового чізкейку:

  1. Залийте желатин водою кімнатної температури і залиште на 15-20 хвилин. Арахіс потрібно обсмажити на сухій пательні, остудіть, а потім подрібніть в блендері.
  2. З печива качалкою зробіть дрібну крихту і змішайте з горіхами. Охолоджене вершкове масло наріжте на дрібні кубики і змішайте з горіхово-піщаною крихтою в однорідну масу.
  3. Кухонну дошку застеліть пергаментом, а зверху поставте бортик від роз’ємної форми. Тісто рівномірно розподіліть всередині форми і поставте на 15-20 хв. в холодильник.
  4. Сир перетріть через дрібне сито, збийте зі сметаною і цукром в однорідну густу масу. Влийте в неї розтоплений на паровій бані желатин та перемішайте. Розділіть масу на 2 частини.
  5. З апельсина зніміть цедру і вичавіть сік. На паровій бані розтопіть чорний шоколад. В одну частину сирної маси додайте апельсиновий сік та цедру, а в іншу – розтоплений шоколад. Розмішайте.
  6. Викладіть половину апельсинового крему в форму з тістом-основою і поставте на 3-5 хвилин в морозильнукамеру, щоб він трохи застиг. Зверху викладіть половину шоколадної суміші.
  7. Зачекайте, поки застигне. Те ж зробіть і з залишками сирної маси. Сформований чізкейк залиште на 1 годину в холодильнику для застигання.

ГОТУЄМО З НАМИ
Бюджетный чизкейк (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
яблочный кекс
Яблучний кекс
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)