Ткемалі: рецепт соусу в домашніх умовах

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

596f2c9adb340_iStock-584869586

Ткемалі – знаменитий грузинський соус, який відмінно підходить до риби, м’яса, птиці, картоплі та пасти. Готують справжній ткемалі з двох основних інгредієнтів: кислої аличі та болотної м’яти, яку в Україні важко дістати. Однак якщо розжитися омбало (болотною м’ятою), то ткемалі можна легко приготувати в домашніх умовах.

Інгредієнти для ткемалі

  • Алича (зелена і кисла) – 1 кг
  • Омбало (болотна м’ята)
  • Часник – 1 головка
  • Кріп – півпучка
  • Мелений коріандр
  • Кінза – великий пучок
  • Червоний перець – 1 шт.
  • Сіль – 4 ч. л.

Як приготувати ткемалі

  1. Аличу помити і відварити протягом 40 хвилин.
  2. Відварену аличу перетерти крізь сито, відкинути шкірку та кісточки.
  3. Отримане пюре варити, поки консистенція не буде нагадувати сметану.
  4. Подрібнити всі приправи і додати до пюре з аличі. Зі спеціями можна гратися, роблячи соус більш гострим або більш м’яким.
  5. Довести соус до кипіння і відразу вимкнути.

ГОТУЄМО З НАМИ
Хачапурі по-аджарськи (фоторецепт)

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Солоні огірки: класичний рецепт
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
Все про абрикос: найкращі рецепти
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму