Торт з індички: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Закусочний торт з дієтичної індички точно сподобається вашій родині та гостям. Цей м’ясний торт збирається з ситного фаршу, ніжного морквяного пюре та броколі. Зверху торт змащується вершковим соусом із додаванням вишневого лікеру. Читайте в нашому матеріалі докладніше про те, як приготувати торт з індички.

Інгредієнти:

  • стегно індички – 1 шт.
  • морква – 1 кг
  • броколі – 200 г
  • білий хліб – 150 г
  • вівсяні пластівці – 40 г
  • молоко (3,2%) – 750 мл
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • яйце – 1 шт.
  • петрушка – 10 гілочок
  • волоські горіхи – 200 г
  • інжир – 8 шт.
  • олія – 80 мл
  • вершкове масло – 50 г
  • курага – 100 г
  • чорнослив – 100 г
  • родзинки – 100 г
  • вишневий лікер – 160 мл
  • кунжут – 75 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • гвоздика (мелена) – 1 г
  • мускатний горіх (мелений) – 1 г
  • цукор – 100 г
  • сіль – 10 г

Читайте також: Торт «Смарагдова розкіш»: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Доведіть до кипіння молоко та воду. У воду покладіть броколі, проваріть впродовж 1 хв., відкиньте на сито, остудіть та подрібніть кубиком 1 см.
  2. Частину моркви натріть на дрібній тертці, частину наріжте кільцями. Кільця моркви покладіть у гаряче молоко, варіть 15 хв. Потім додайте гвоздику, мускатний горіх, олію та вівсяні пластівці. Перебийте масу на пюре, посоліть та поперчіть, додайте подрібнені волоські горіхи.
  3. З індичого стегна зніміть шкірку, видаліть кістку. Наріжте м‘ясо на шматки та змеліть на м’ясорубці разом з петрушкою. Хліб без скоринки подрібніть та залийте на 5 хв. молоком, потім додайте до фаршу. Також вбийте яйце, посоліть, поперчіть, вичавіть часник та перемішайте фарш.
  4. Обсмажте на олії до золотавості подрібнену цибулю. Додайте натерту моркву, протушкуйте до м’якості, потім вичавіть часник та прогрійте ще 3 хв. Додайте до фаршу. Перемішайте.
  5. Застеліть форму пергаментом. Вилийте половину морквяного пюре. На нього покладіть половину броколі. Зверху – увесь фарш і другу частину броколі. Поверх капусти розподіліть залишки морквяного пюре. Накрийте форму фольгою та запікайте 45 хв. за температури 180°С.
  6. Для соусу – розтопіть цукор з вершковим маслом та вишневим лікером. Перемеліть курагу, родзинки та чорнослив, додайте до масла з лікером, уварюйте 5 хв. до загущення. Всипте кунжут, перемішайте. Обмастіть торт соусом, прикрасьте інжиром та морквяними чипсами.

Video: Торт з індички: рецепт покроково

Як приготувати торт з індички? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати тісто для вареників
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
8 новорічних страв з усього світу
Як правильно ліпити хачапурі?
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік