Торт з індички: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Закусочний торт з дієтичної індички точно сподобається вашій родині та гостям. Цей м’ясний торт збирається з ситного фаршу, ніжного морквяного пюре та броколі. Зверху торт змащується вершковим соусом із додаванням вишневого лікеру. Читайте в нашому матеріалі докладніше про те, як приготувати торт з індички.

Інгредієнти:

  • стегно індички – 1 шт.
  • морква – 1 кг
  • броколі – 200 г
  • білий хліб – 150 г
  • вівсяні пластівці – 40 г
  • молоко (3,2%) – 750 мл
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • яйце – 1 шт.
  • петрушка – 10 гілочок
  • волоські горіхи – 200 г
  • інжир – 8 шт.
  • олія – 80 мл
  • вершкове масло – 50 г
  • курага – 100 г
  • чорнослив – 100 г
  • родзинки – 100 г
  • вишневий лікер – 160 мл
  • кунжут – 75 г
  • чорний мелений перець – 3 г
  • гвоздика (мелена) – 1 г
  • мускатний горіх (мелений) – 1 г
  • цукор – 100 г
  • сіль – 10 г

Читайте також: Торт «Смарагдова розкіш»: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Доведіть до кипіння молоко та воду. У воду покладіть броколі, проваріть впродовж 1 хв., відкиньте на сито, остудіть та подрібніть кубиком 1 см.
  2. Частину моркви натріть на дрібній тертці, частину наріжте кільцями. Кільця моркви покладіть у гаряче молоко, варіть 15 хв. Потім додайте гвоздику, мускатний горіх, олію та вівсяні пластівці. Перебийте масу на пюре, посоліть та поперчіть, додайте подрібнені волоські горіхи.
  3. З індичого стегна зніміть шкірку, видаліть кістку. Наріжте м‘ясо на шматки та змеліть на м’ясорубці разом з петрушкою. Хліб без скоринки подрібніть та залийте на 5 хв. молоком, потім додайте до фаршу. Також вбийте яйце, посоліть, поперчіть, вичавіть часник та перемішайте фарш.
  4. Обсмажте на олії до золотавості подрібнену цибулю. Додайте натерту моркву, протушкуйте до м’якості, потім вичавіть часник та прогрійте ще 3 хв. Додайте до фаршу. Перемішайте.
  5. Застеліть форму пергаментом. Вилийте половину морквяного пюре. На нього покладіть половину броколі. Зверху – увесь фарш і другу частину броколі. Поверх капусти розподіліть залишки морквяного пюре. Накрийте форму фольгою та запікайте 45 хв. за температури 180°С.
  6. Для соусу – розтопіть цукор з вершковим маслом та вишневим лікером. Перемеліть курагу, родзинки та чорнослив, додайте до масла з лікером, уварюйте 5 хв. до загущення. Всипте кунжут, перемішайте. Обмастіть торт соусом, прикрасьте інжиром та морквяними чипсами.

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити