Торт «Смарагдова розкіш»: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів


Переглянути відгуки

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Легкий і свіжий бісквітний торт зі шпинатом і вершковим кремом виходить дуже смачним і при цьому простий у приготуванні. Текстура коржів розсипчаста і м’яка, зовсім не вимагає пропитки. Ну а своїм зеленим кольором торт, безумовно, зобов’язаний шпинату. Читайте покроковий рецепт приготування торта «Смарагдова розкіш» в нашому матеріалі.

Інгредієнти:

  • шпинат – 500 г
  • борошно вівсяне – 80 г
  • борошно пшеничне – 410 г
  • кокосова стружка – 40 г
  • яйця – 5 шт.
  • олія – 290 мл
  • лимон – 1 шт.
  • цукор – 675 г
  • цукор ванільний – 10 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • розпушувач – 30 г
  • вершки (20%) – 500 мл
  • маскарпоне – 500 г
  • лікер «амарето» – 120 мл
  • вода – 170 мл 

Спосіб приготвування:

  1. Зніміть цедру з лимона, вичавіть сік. Перебийте частину шпинату у блендері, додайте олію, лимонну цедру та сік, ще раз перебийте.
  2. Збийте яйця з цукром, додайте перебитий шпинат, перемішайте. З‘єднайте борошно з розпушувачем, додайте яєчно-шпинатну суміш, перемішайте. Вилийте тісто у форму з пергаментом, постукайте формою по столу. Випікайте бісквіт 35 хв. за температури 170°С. Остудіть у формі впродовж 2 год.
  3. Другу частину шпинату перебийте на пюре, влийте олію. Збийте яйця з цукром, додайте шпинатну суміш. Змішайте вівсяне та пшеничне борошно, розпушувач, ванільний цукор та кокосову стружку. Додайте сухі інгредієнти до рідких. Вилийте тісто у форму з пергаментом, постукайте формою по столу. Випікайте 40 хв. за температури 170°С, потім дайте остигнути у формі впродовж 2 год.
  4. Третю частину шпинату перебийте у блендері. Збийте яйце з цукром, додайте витиснутий через сито шпинатний сік та всипте борошно, змішане з розпушувачем. Розлийте тісто в паперові стаканчики, випікайте в мікрохвильовці 3 хв. при 500 Вт. Потім остудіть та покришіть крупними шматками.
  5. Приготуйте крем: з‘єднайте вершки з маскарпоне, цукровою пудрою та лікером. Збийте до збільшення маси в об‘ємі удвічі. Накрийте крем плівкою та поставте в холодильник. Для сиропу – проваріть воду з цукром до розчинення цукру. Остудіть.
  6. Розріжте спечені коржі навпіл по горизонталі. Покладіть одну половину коржа зрізом догори, полийте сиропом, змастіть кремом та покладіть наступний корж. Його теж просочіть сиропом та змастіть кремом. Так само вчиніть з наступними коржами, чергуючи їх.
  7. Поверхню торту змастіть залишками крему, прикрасьте зеленою крихтою, ягодами, слайсами сушеного лимона.

Читайте також: Вафельний торт з фаршем: рецепт приготування

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Млинці: найпростіший рецепт для початківців
Десерт «Квітка кохання»: рецепт приготування
Перепілка з «золотим» яйцем: рецепт приготування
Торт-піньята «Солодка душа»: рецепт приготування
Каре телятини «Приворотне зілля»: рецепт приготування
Закуска «Центр всесвіту»: рецепт приготування
Шоколадний торт «Лава пристрасті»: рецепт приготування
Салат з морепродуктів «Моя перлинка»: рецепт приготування
Печиво-сердечка з компліментами: рецепт приготування
«Все Буде Смачно»: які страви приготують зіркові чоловіки на День Закоханих? (Анонс на 11.02.2018)
Салат-букет: рецепт приготування
Їстівні квіти-льодяники: рецепт приготування
Відомі українці записали відеозвернення до Надії Матвєєвої


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити