Торт «Смарагдова розкіш»: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Легкий і свіжий бісквітний торт зі шпинатом і вершковим кремом виходить дуже смачним і при цьому простий у приготуванні. Текстура коржів розсипчаста і м’яка, зовсім не вимагає пропитки. Ну а своїм зеленим кольором торт, безумовно, зобов’язаний шпинату. Читайте покроковий рецепт приготування торта «Смарагдова розкіш» в нашому матеріалі.

Інгредієнти:

  • шпинат – 500 г
  • борошно вівсяне – 80 г
  • борошно пшеничне – 410 г
  • кокосова стружка – 40 г
  • яйця – 5 шт.
  • олія – 290 мл
  • лимон – 1 шт.
  • цукор – 675 г
  • цукор ванільний – 10 г
  • цукрова пудра – 100 г
  • розпушувач – 30 г
  • вершки (20%) – 500 мл
  • маскарпоне – 500 г
  • лікер «амарето» – 120 мл
  • вода – 170 мл 

Спосіб приготвування:

  1. Зніміть цедру з лимона, вичавіть сік. Перебийте частину шпинату у блендері, додайте олію, лимонну цедру та сік, ще раз перебийте.
  2. Збийте яйця з цукром, додайте перебитий шпинат, перемішайте. З‘єднайте борошно з розпушувачем, додайте яєчно-шпинатну суміш, перемішайте. Вилийте тісто у форму з пергаментом, постукайте формою по столу. Випікайте бісквіт 35 хв. за температури 170°С. Остудіть у формі впродовж 2 год.
  3. Другу частину шпинату перебийте на пюре, влийте олію. Збийте яйця з цукром, додайте шпинатну суміш. Змішайте вівсяне та пшеничне борошно, розпушувач, ванільний цукор та кокосову стружку. Додайте сухі інгредієнти до рідких. Вилийте тісто у форму з пергаментом, постукайте формою по столу. Випікайте 40 хв. за температури 170°С, потім дайте остигнути у формі впродовж 2 год.
  4. Третю частину шпинату перебийте у блендері. Збийте яйце з цукром, додайте витиснутий через сито шпинатний сік та всипте борошно, змішане з розпушувачем. Розлийте тісто в паперові стаканчики, випікайте в мікрохвильовці 3 хв. при 500 Вт. Потім остудіть та покришіть крупними шматками.
  5. Приготуйте крем: з‘єднайте вершки з маскарпоне, цукровою пудрою та лікером. Збийте до збільшення маси в об‘ємі удвічі. Накрийте крем плівкою та поставте в холодильник. Для сиропу – проваріть воду з цукром до розчинення цукру. Остудіть.
  6. Розріжте спечені коржі навпіл по горизонталі. Покладіть одну половину коржа зрізом догори, полийте сиропом, змастіть кремом та покладіть наступний корж. Його теж просочіть сиропом та змастіть кремом. Так само вчиніть з наступними коржами, чергуючи їх.
  7. Поверхню торту змастіть залишками крему, прикрасьте зеленою крихтою, ягодами, слайсами сушеного лимона.

Читайте також: 

Вафельний торт з фаршем: рецепт приготування

Рецепт «Дамські пальчики»

Video: Торт «Смарагдова розкіш»: рецепт покроково

Як приготувати торт «Смарагдова розкіш»? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодный соус, ягодный соус рецепт, пошаговый рецепт приготовления ягодного соуса, как приготовить ягодный соус, состав ягодного соуса
Готуємо ягідні соуси: найкращі рецепти
домашний мармелад, как приготовить домашний мармелад, рецепт приготовления мармелада, состав домашнего мармелада
Домашній мармелад із літніх фруктів та ягід: ТОП-3 рецепти