Торт Безе: рецепт покроковий

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Безе – легкий, невагомий десерт, який всі знають і люблять. Так чому б не порадувати їм себе та своїх близьких? Тим більше, що можна урізноманітнити десерт і зробити з нього справжній торт та прикрасити його фруктами! Як приготувати торт Безе? Рецепт покроковий шукайте в нашому матеріалі. Торт з Безе готується не дуже просто, але воно того варте!

Інгредієнти:

Коржі:

  • яйця – 11 шт.
  • цукрова пудра – 675 г
  • волоські горіхи – 150 г
  • сіль – 4 г

Крем:

  • молоко (2,5%) – 500 мл
  • яйця – 5 шт.
  • цукор – 150 г
  • вершки (26%) – 160 мл
  • борошно – 30 г
  • кукурудзяний крохмаль – 30 г
  • ванільний цукор – 8 г
  • вершкове масло – 50 г
  • джем – 80 мл

Читайте також: Молочні тістечка з хліба: рецепт

Спосіб приготування:

  1. Збийте білки з сіллю до крутих піків, підсипаючи цукрову пудру.
  2. Додайте подрібнені горіхи, перекладіть білкову масу у кондитерський мішок і викладіть на пергамент 6 коржів однакового діаметру. Випікайте впродовж 1 год. за температури 110°C.
  3. Приготуйте крем: збийте жовтки з цукром – звичайним та ванільним, крохмалем та борошном до легкої піни.
  4. Влийте в нагріте з цукром молоко та варіть, помішуючи, до загущення.
  5. Зніміть з вогню та додайте вершкове  масло. Остудіть, поставте в холодильник.
  6. До охолодженого крему додайте збиті вершки.
  7. Для прикрашання торту – збийте білки з сіллю та цукровою пудрою, викладіть за допомогою кондитерського мішка палички завдовжки 10 см. Випікайте впродовж 30 хв. за температури 110°C.
  8. На тарілку з пергаментом викладіть корж, змастіть його кремом. Покладіть ще один корж, нанесіть шар крему та шар джему. Наступний корж змастіть кремом. Четвертий корж промастіть кремом та джемом. П‘ятий та шостій – змастіть кремом, залишки крему нанесіть на боки торту.
  9. Для оздоблення – підріжте палички-безе по висоті торту та прикрасьте ними його боки.
  10. Верх торту прикрасьте крихтою з безе та смородиною.

Читайте также: Сирні пончики

Бісквітні коржі для торту – рецепт приготування

Video: Торт Безе: рецепт

Як приготувати торт Безе? Рецепт покроковий шукайте в нашому матеріалі. Торт з Безе готується не дуже просто, але воно того варте

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою
Пиріг з броколі
Хінкалі: 3 кращих рецепти
Тефтелі з рисом
Круасани та листкові конверти від Тетяни Литвинової
Полуничні капкейки
Рогалики з повидлом
Попкорн із курки від Сергія Калініна (відеорецепт)
Класичні деруни від Тетяни Литвинової
Млинці на молоці: ТОП-7 рецептів
Як зварити яйця за хвилину?
Торт Мурашник від Наталі Кротової
Каннеллоні з м’ясним фаршем

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо