Торт Безе: рецепт покроковий

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Безе – легкий, невагомий десерт, який всі знають і люблять. Так чому б не порадувати їм себе та своїх близьких? Тим більше, що можна урізноманітнити десерт і зробити з нього справжній торт та прикрасити його фруктами! Як приготувати торт Безе? Рецепт покроковий шукайте в нашому матеріалі. Торт з Безе готується не дуже просто, але воно того варте!

Інгредієнти:

Коржі:

  • яйця – 11 шт.
  • цукрова пудра – 675 г
  • волоські горіхи – 150 г
  • сіль – 4 г

Крем:

  • молоко (2,5%) – 500 мл
  • яйця – 5 шт.
  • цукор – 150 г
  • вершки (26%) – 160 мл
  • борошно – 30 г
  • кукурудзяний крохмаль – 30 г
  • ванільний цукор – 8 г
  • вершкове масло – 50 г
  • джем – 80 мл

Читайте також: Молочні тістечка з хліба: рецепт

Спосіб приготування:

  1. Збийте білки з сіллю до крутих піків, підсипаючи цукрову пудру.
  2. Додайте подрібнені горіхи, перекладіть білкову масу у кондитерський мішок і викладіть на пергамент 6 коржів однакового діаметру. Випікайте впродовж 1 год. за температури 110°C.
  3. Приготуйте крем: збийте жовтки з цукром – звичайним та ванільним, крохмалем та борошном до легкої піни.
  4. Влийте в нагріте з цукром молоко та варіть, помішуючи, до загущення.
  5. Зніміть з вогню та додайте вершкове  масло. Остудіть, поставте в холодильник.
  6. До охолодженого крему додайте збиті вершки.
  7. Для прикрашання торту – збийте білки з сіллю та цукровою пудрою, викладіть за допомогою кондитерського мішка палички завдовжки 10 см. Випікайте впродовж 30 хв. за температури 110°C.
  8. На тарілку з пергаментом викладіть корж, змастіть його кремом. Покладіть ще один корж, нанесіть шар крему та шар джему. Наступний корж змастіть кремом. Четвертий корж промастіть кремом та джемом. П‘ятий та шостій – змастіть кремом, залишки крему нанесіть на боки торту.
  9. Для оздоблення – підріжте палички-безе по висоті торту та прикрасьте ними його боки.
  10. Верх торту прикрасьте крихтою з безе та смородиною.

Читайте также: Сирні пончики

Бісквітні коржі для торту – рецепт приготування

Video: Торт Безе: рецепт

Як приготувати торт Безе? Рецепт покроковий шукайте в нашому матеріалі. Торт з Безе готується не дуже просто, але воно того варте

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати тісто для вареників
Вареники з картоплею, грибами та засмажкою
8 новорічних страв з усього світу
Як правильно ліпити хачапурі?
Рецепт: відкритий грибний пиріг
Ліниві вареники
3 швидкі піци
Пивна піца – рецепт
Як приготувати чебуреки
Глінтвейн — новорічний рецепт
Імбирні пряники
Піца від Вінченцо Барба і Олександра Кривошапко (Все буде смачно)
Штоллен — рецепт різдвяного пирога
Сациві від Мікаеля Арояна
Пиріг з капустою

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік