Торт Безе: рецепт покроковий

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Безе – легкий, невагомий десерт, який всі знають і люблять. Так чому б не порадувати їм себе та своїх близьких? Тим більше, що можна урізноманітнити десерт і зробити з нього справжній торт та прикрасити його фруктами! Як приготувати торт Безе? Рецепт покроковий шукайте в нашому матеріалі. Торт з Безе готується не дуже просто, але воно того варте!

Інгредієнти:

Коржі:

  • яйця – 11 шт.
  • цукрова пудра – 675 г
  • волоські горіхи – 150 г
  • сіль – 4 г

Крем:

  • молоко (2,5%) – 500 мл
  • яйця – 5 шт.
  • цукор – 150 г
  • вершки (26%) – 160 мл
  • борошно – 30 г
  • кукурудзяний крохмаль – 30 г
  • ванільний цукор – 8 г
  • вершкове масло – 50 г
  • джем – 80 мл

Читайте також: Молочні тістечка з хліба: рецепт

Спосіб приготування:

  1. Збийте білки з сіллю до крутих піків, підсипаючи цукрову пудру.
  2. Додайте подрібнені горіхи, перекладіть білкову масу у кондитерський мішок і викладіть на пергамент 6 коржів однакового діаметру. Випікайте впродовж 1 год. за температури 110°C.
  3. Приготуйте крем: збийте жовтки з цукром – звичайним та ванільним, крохмалем та борошном до легкої піни.
  4. Влийте в нагріте з цукром молоко та варіть, помішуючи, до загущення.
  5. Зніміть з вогню та додайте вершкове  масло. Остудіть, поставте в холодильник.
  6. До охолодженого крему додайте збиті вершки.
  7. Для прикрашання торту – збийте білки з сіллю та цукровою пудрою, викладіть за допомогою кондитерського мішка палички завдовжки 10 см. Випікайте впродовж 30 хв. за температури 110°C.
  8. На тарілку з пергаментом викладіть корж, змастіть його кремом. Покладіть ще один корж, нанесіть шар крему та шар джему. Наступний корж змастіть кремом. Четвертий корж промастіть кремом та джемом. П‘ятий та шостій – змастіть кремом, залишки крему нанесіть на боки торту.
  9. Для оздоблення – підріжте палички-безе по висоті торту та прикрасьте ними його боки.
  10. Верх торту прикрасьте крихтою з безе та смородиною.

Читайте также: Сирні пончики

Бісквітні коржі для торту – рецепт приготування

Video: Торт Безе: рецепт

Як приготувати торт Безе? Рецепт покроковий шукайте в нашому матеріалі. Торт з Безе готується не дуже просто, але воно того варте

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Как приготовить варенье из черной смородины - пошаговый рецепт с фото от победителя кулинарного шоу «МастерШеф-5» Евгения Клопотенко
Варення з чорної смородини з перцем від Євгена Клопотенко (фото)
шоколадный торт с вишней, шоколадный торт с вишней рецепт, шоколадный торт с вишней рецепт приготовления, как приготовить шоколадный торт с вишней, состав шоколадного торта с вишней
Шоколадний торт з вишнею