Алла Ковальчук вже розповідала, як приготувати легендарне печиво «Грибочки». А тепер кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» поділилася рецептом не менш смачного печива «Печериці» з того же самого тіста.
Інгредієнти:
вершкове масло – 200 г
цукор – 200 г
ванільний цукор – 1 ч. л.
сіль – ¼ ч. л.
сода – 1 ч. л.
яйця – 2 шт. (2 жовтки + 1 білок)
борошно – 320-480 г
крохмаль – 2 ст. л.
сметана – 125 мл
какао-порошок – 1 ст. л.
Приготування:
Замісіть тісто, як у попередньому рецепті, та охолодіть під плівкою впродовж 30 хвилин. Потім розкачайте його на ковбаску діаметром 3-4 см. Поділіть її на однакові шматочки та скатайте з них кульки.
Пластикову пляшку занурюйте горлечком у воду, а потім – у какао. Притисніть горлечко зверху до колобка з тіста, занурюючи його на 1 см углиб.
Продовжуйте формувати печериці, занурюючи далі пляшку тільки в какао-порошок! Викладіть заготовки на деко, застелене пергаментом. Випікайте за температури 180°C упродовж 15 хвилин.