Як приготувати пісочне печиво
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 400 г
- гречане борошно – 200 г
- вершкове масло – 300 г
- яєчні жовтки – 3 шт.
- сметана – 3 ст. л.
- цукор – 150 г
- сіль – 1/3 ч. л.
Приготування:
Масло кімнатної температури змішайте з подрібненим цукром. Додайте яєчні жовтки та сметану.
В окремій мисці змішайте пшеничне та гречане борошно з сіллю. Додайте цю суміш до масла та замісіть тісто.
Розділіть його на 2 однакові частини. Зробіть з них коржики, загорніть їх у харчову плівку та покладіть у холодильник на 30 хвилин.
Кожен шматок тіста розкачайте на аркуші пергаменту на пласт розмірами 25х25 см. Товщина пласта – 5 мм.
Перенесіть тісто на деко та розріжте його на квадрати розмірами 5х5 см. Випікайте 15 хвилин за температури 200°C. Охолодіть.