Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Кулінарний експерт Тетяна Литвинова готує пісочне тісто. А з тіста — неймовірні десерти!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

 

Пісочне тісто ( «Все буде смачно!»)

ІНГРЕДІЄНТИ (на 1200 г)

  • Вершкове масло – 300 г
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 600 г
  • Цукор (або цукрова пудра) – 150 г
  • Розпушувач – 15 г
  • Сіль

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розтираємо холодне вершкове масло з цукром. Додаємо яйце, сметану, розпушувач. Перемішуємо.
  2. Частинами всипаємо борошно, ретельно перемішуючи.
  3. Ставимо тісто в холодильник на 30 хвилин.

Для приготування трьох видів випічки ділимо тісто на 3 частини.

Пісочне печиво ( «Все буде смачно!»)

СКЛАДОВІ

  • Пісочне тісто – 400 г
  • Какао – 50 г
  • Цукор – 50 г
  • Борошно

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Ділимо 400 г тіста на дві частини. В одну частину додаємо какао і трохи борошна, вимішуємо до однорідного відтінку. До другої частини додаємо тільки борошно, добре вимішуємо.

Два види тіста розгортаємо пластом. За допомогою горлечка пластикової пляшки формуємо кружечки. За допомогою кришечки робимо в кожному кружечку поглиблення. А за допомогою трубочки – вирізаємо отвори.

Печиво викладаємо на деко, посипаємо цукром і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин (в залежності від характеристик вашої духовки печиво може приготуватися і раніше, тому стежте за випічкою).

Мандариновий тарт ( «Все буде смачно!»)

СКЛАДОВІ

  • Пісочне тісто – 400 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Мандарини – 4-8 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вершкове масло – 40 г
  • Крохмаль – 40 г
  • Цукор – 150 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готуємо крем. Обдаємо окропом мандарини і лимон. Натираємо з них цедру. З мандаринів і лимона видавлюємо сік. У сік додаємо цукор, цедру, збиті яйця. Ставимо на водяну баню, перемішуючи. Коли піна зійде, крохмаль розводимо з водою і додаємо в сік. Також додаємо вершкове масло. Ретельно перемішуємо. Потім даємо крему охолонути.

Викладаємо тісто у форму, роблячи бортики. У форму викладаємо пергаментний папір, насипаємо квасолю. Випікаємо 10 хвилин в духовці, розігрітій до 200°С.

Забираємо пергаментний папір з квасолею і ставимо корж в духовку ще на 5 хвилин.

Готовому коржу даємо охолонути. Потім на корж викладаємо мандариновий крем і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Прикрашаємо пиріг цукровою пудрою і мигдальними пластівцями.

 

Імбирне печиво ( «Все буде смачно!»)

СКЛАДОВІ

  • Пісочне тісто – 400 г
  • Імбир подрібнений – 1 ст. л.
  • Молочний шоколад – 2 плитки
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Борошно
  • Розпушувач

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

У масляну масу додаємо трохи борошна, змішаної з меленим імбиром і дрібкою розпушувача. Перемішуємо.

Розкачуємо тісто в пласт. За допомогою склянки робимо печиво у вигляді кіл і півмісяців. Викладаємо на деко. Випікаємо печиво 15 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів (в залежності від характеристик вашої духовки печиво може приготуватися і раніше, тому стежте за випічкою).

Дістаємо готове печиво з духовки, даємо охолонути.

На водяній бані розтоплюємо шоколад. Змащуємо половину кожного печива шоколадом і посипаємо горіхами.

Дивіться також: відео приготування десертів з пісочного тіста («Все буде смачно!»).



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу


Рекомендуємо
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)
Торт Черепаха від Тетяни Литвинової
Картопля від Ектора Хіменеса-Браво і Євгена Сморигіна (Все буде смачно)
Вареники з ягодами від Миколи Тищенка
Вареники від Алли Ковальчук і Володимира Бойко (Все буде смачно)
Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити