Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів
Татьяна Литвинова

Переглянути відгуки

Кулінарний експерт Тетяна Литвинова готує разом з учасницею шоу «Холостяк-3» Іриною Скорикова пісочне тісто. А з тіста — неймовірні десерти!

Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Відкриті пироги з соковитими фруктами і ніжними кремами, тістечка з різними начинками і печиво оригінальних форм з різними смаками … Вважаєте, навчитися готувати все це вдома — неможливо?

Розігрівайте духовки, готуйте форми і деко! Тетяна Литвинова і ведуча Надія Матвєєва вчать учасницю шоу «Холостяк-3» Ірину Скорикову готувати ніжне, розсипчасте і ароматне пісочне тісто! А з нього — неймовірні десерти: від печива до ексклюзивного пирога!

 

Пісочне тісто ( «Все буде смачно!»)

ІНГРЕДІЄНТИ (на 1200 г)

  • Вершкове масло – 300 г
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 600 г
  • Цукор (або цукрова пудра) – 150 г
  • Розпушувач – 15 г
  • Сіль

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розтираємо холодне вершкове масло з цукром. Додаємо яйце, сметану, розпушувач. Перемішуємо.
  2. Частинами всипаємо борошно, ретельно перемішуючи.
  3. Ставимо тісто в холодильник на 30 хвилин.

Для приготування трьох видів випічки ділимо тісто на 3 частини.

Пісочне печиво ( «Все буде смачно!»)

СКЛАДОВІ

  • Пісочне тісто – 400 г
  • Какао – 50 г
  • Цукор – 50 г
  • Борошно

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Ділимо 400 г тіста на дві частини. В одну частину додаємо какао і трохи борошна, вимішуємо до однорідного відтінку. До другої частини додаємо тільки борошно, добре вимішуємо.

Два види тіста розгортаємо пластом. За допомогою горлечка пластикової пляшки формуємо кружечки. За допомогою кришечки робимо в кожному кружечку поглиблення. А за допомогою трубочки – вирізаємо отвори.

Печиво викладаємо на деко, посипаємо цукром і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин (в залежності від характеристик вашої духовки печиво може приготуватися і раніше, тому стежте за випічкою).

Мандариновий тарт ( «Все буде смачно!»)

СКЛАДОВІ

  • Пісочне тісто – 400 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Мандарини – 4-8 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вершкове масло – 40 г
  • Крохмаль – 40 г
  • Цукор – 150 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готуємо крем. Обдаємо окропом мандарини і лимон. Натираємо з них цедру. З мандаринів і лимона видавлюємо сік. У сік додаємо цукор, цедру, збиті яйця. Ставимо на водяну баню, перемішуючи. Коли піна зійде, крохмаль розводимо з водою і додаємо в сік. Також додаємо вершкове масло. Ретельно перемішуємо. Потім даємо крему охолонути.

Викладаємо тісто у форму, роблячи бортики. У форму викладаємо пергаментний папір, насипаємо квасолю. Випікаємо 10 хвилин в духовці, розігрітій до 200°С.

Забираємо пергаментний папір з квасолею і ставимо корж в духовку ще на 5 хвилин.

Готовому коржу даємо охолонути. Потім на корж викладаємо мандариновий крем і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Прикрашаємо пиріг цукровою пудрою і мигдальними пластівцями.

 

Імбирне печиво ( «Все буде смачно!»)

СКЛАДОВІ

  • Пісочне тісто – 400 г
  • Імбир подрібнений – 1 ст. л.
  • Молочний шоколад – 2 плитки
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Борошно
  • Розпушувач

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

У масляну масу додаємо трохи борошна, змішаної з меленим імбиром і дрібкою розпушувача. Перемішуємо.

Розкачуємо тісто в пласт. За допомогою склянки робимо печиво у вигляді кіл і півмісяців. Викладаємо на деко. Випікаємо печиво 15 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів (в залежності від характеристик вашої духовки печиво може приготуватися і раніше, тому стежте за випічкою).

Дістаємо готове печиво з духовки, даємо охолонути.

На водяній бані розтоплюємо шоколад. Змащуємо половину кожного печива шоколадом і посипаємо горіхами.

Дивіться також: відео приготування десертів з пісочного тіста («Все буде смачно!»).



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Вареники з ягодами від Миколи Тищенка
Вареники від Алли Ковальчук і Володимира Бойко (Все буде смачно)
Вареники з м’ясом, грибами й картоплею від Ектора Хіменес-Браво
Печінковий паштет від Алли Ковальчук та Романа Мєдного (Все буде смачно)
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Пряники від Алли Ковальчук і Дмитра Танковича (Все буде смачно)
Жюльєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно) (відео)
Торт П’яна вишня від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Гаспачо — рецепт від Сергія Калініна і Михайла Присяжнюка (Все буде смачно)
Сметанник від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Печінковий торт від Алли Ковальчук та Ольги Метельської (Все буде смачно)
Соковита качка в духовці від Сергія Калініна та Оксани Байрак (Все буде смачно)
ТОП-5 рецептів зі свинячого окосту від зірок Все буде смачно
Олів’є від Олександра Лещенка


Новини партнерів


ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити