Десерти з пісочного тіста від Тетяни Литвинової

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Кулінарний експерт Тетяна Литвинова готує пісочне тісто. А з тіста — неймовірні десерти!

 

Пісочне тісто ( «Все буде смачно!»)

ІНГРЕДІЄНТИ (на 1200 г)

  • Вершкове масло – 300 г
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 600 г
  • Цукор (або цукрова пудра) – 150 г
  • Розпушувач – 15 г
  • Сіль

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розтираємо холодне вершкове масло з цукром. Додаємо яйце, сметану, розпушувач. Перемішуємо.
  2. Частинами всипаємо борошно, ретельно перемішуючи.
  3. Ставимо тісто в холодильник на 30 хвилин.

Для приготування трьох видів випічки ділимо тісто на 3 частини.

Пісочне печиво ( «Все буде смачно!»)

СКЛАДОВІ

  • Пісочне тісто – 400 г
  • Какао – 50 г
  • Цукор – 50 г
  • Борошно

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Ділимо 400 г тіста на дві частини. В одну частину додаємо какао і трохи борошна, вимішуємо до однорідного відтінку. До другої частини додаємо тільки борошно, добре вимішуємо.

Два види тіста розгортаємо пластом. За допомогою горлечка пластикової пляшки формуємо кружечки. За допомогою кришечки робимо в кожному кружечку поглиблення. А за допомогою трубочки – вирізаємо отвори.

Печиво викладаємо на деко, посипаємо цукром і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин (в залежності від характеристик вашої духовки печиво може приготуватися і раніше, тому стежте за випічкою).

Мандариновий тарт ( «Все буде смачно!»)

СКЛАДОВІ

  • Пісочне тісто – 400 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Мандарини – 4-8 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вершкове масло – 40 г
  • Крохмаль – 40 г
  • Цукор – 150 г

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Готуємо крем. Обдаємо окропом мандарини і лимон. Натираємо з них цедру. З мандаринів і лимона видавлюємо сік. У сік додаємо цукор, цедру, збиті яйця. Ставимо на водяну баню, перемішуючи. Коли піна зійде, крохмаль розводимо з водою і додаємо в сік. Також додаємо вершкове масло. Ретельно перемішуємо. Потім даємо крему охолонути.

Викладаємо тісто у форму, роблячи бортики. У форму викладаємо пергаментний папір, насипаємо квасолю. Випікаємо 10 хвилин в духовці, розігрітій до 200°С.

Забираємо пергаментний папір з квасолею і ставимо корж в духовку ще на 5 хвилин.

Готовому коржу даємо охолонути. Потім на корж викладаємо мандариновий крем і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Прикрашаємо пиріг цукровою пудрою і мигдальними пластівцями.

 

Імбирне печиво ( «Все буде смачно!»)

СКЛАДОВІ

  • Пісочне тісто – 400 г
  • Імбир подрібнений – 1 ст. л.
  • Молочний шоколад – 2 плитки
  • Волоські горіхи – 50 г
  • Борошно
  • Розпушувач

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

У масляну масу додаємо трохи борошна, змішаної з меленим імбиром і дрібкою розпушувача. Перемішуємо.

Розкачуємо тісто в пласт. За допомогою склянки робимо печиво у вигляді кіл і півмісяців. Викладаємо на деко. Випікаємо печиво 15 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів (в залежності від характеристик вашої духовки печиво може приготуватися і раніше, тому стежте за випічкою).

Дістаємо готове печиво з духовки, даємо охолонути.

На водяній бані розтоплюємо шоколад. Змащуємо половину кожного печива шоколадом і посипаємо горіхами.

Дивіться також: відео приготування десертів з пісочного тіста («Все буде смачно!»).

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Три ароматних кекси: з цукатами, шоколадний і сирний
Узбецький плов від Миколи Тищенка
Суп-пюре з броколі
3 рецепти кукурудзи від Ігоря Місевича
Чізкейк з ягодами від Яни Станішевської
Чізкейк Нью-Йорк від Лізи Глинської
Консервированные огурцы (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова
Варення із соснових шишок

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
Медово-яблочный узвар
Медово-яблучний узвар
рецепт яблочного штруделя из лаваша, рецепт яблочного штруделя из лаваша пошагово, состав яблочного штруделя из лаваша, как готовить яблочный штрудель из лаваша пошагово, как приготовить яблочный штрудель из лаваша
Швидкий яблучний штрудель з лаваша