Алла Ковальчук розповіла, як приготувати ніжну, кремову закуска з качиного м’яса – справжній французький рійєт.
Інгредієнти:
качка – 2 гомілки, 2 стегна та 2 крила
апельсин – 1 шт.
гілочки чебрецю – 3 шт.
лаврове листя – 2 шт.
чорний мелений перець – 1 ч. л.
сіль – 2 ст. л.
коньяк – 1,5 ст. л.
Приготування:
Підготуйте качку так, як у попередньому рецепті, тільки жир не викидайте – він знадобиться.
Розберіть качку на частини: гомілки, стегна, крила та грудинку. Грудинку відкладіть для шашлику.
Із шматочків качки зніміть шкірку. Шкірку та качиний жир дрібно наріжте, покладіть у сотейник та виварюйте впродовж 5 хвилин.
Шматочки качки викладіть у форму, додайте заздалегідь зварений качиний бульйон, коньяк, чебрець, лаврове листя та 1/3 витопленого зі шкірок качиного жиру.
Накрийте форму фольгою та запікайте за температури 180°C 1,5-2 годин.
Після цього – охолодіть м’ясо, розберіть його на волокна та посоліть. Додайте половину жиру, що залишився та перемішайте. Масу викладіть у формочки та залийте залишками жиру.