Рулет «Жираф» від Лізи Глинської

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Ліза Глинська вже розповідала, як приготувати рулет на згущеному молоці, а тепер кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» поділилася рецептом оригінального, солодкого та напрочуд гарного рулету «Жираф»

Інгредієнти:

згущене молоко – 400 г

яйця – 2 шт.

сіль – 2 г

сода – 1/3 ч. л.

сік лимона – 1/3 ч. л.

борошно – 110 г

вершкове масло – 50 г

какао – 2 ст. л.

варене згущене молоко – 150 г

сметана – 150 мл

банан – 1 шт.

волоські горіхи – 50 г

105539222_092913_0928_1

Приготування:

Приготуйте таке ж тісто, як для рулету на згущеному молоці. Тільки перед тим, як додавати борошно, відокремте від майбутнього тіста 1/4. Додайте 2 ст. л. борошна.

До більшої частини тіста разом з борошном, що залишилося, додайте сіль і какао та просійте суміш. Перемішайте кожне тісто до однорідності.

На аркуші пергаменту олівцем намалюйте довільні лінії, які нагадують візерунки на шерсті жирафа. Переверніть лист намальованими лініями вниз і застеліть ним деко. Світле тісто налийте в щільний пакет. Відріжте куточок і  нанесіть тісто на пергамент по намальованих лініях.

Поставте деко в заздалегідь розігріту до 180°C духовку на 2 хвилини. Дістаньте деко. Зверху налийте шоколадне тісто шаром товщиною 0,5 см та розрівняйте лопаткою. Випікайте 12-15 хвилин за температури 180°C. Готовий корж скрутіть, а потім розкрутіть, як у попередньому рецепті.

Варене згущене молоко зі сметаною збийте міксером на середній швидкості впродовж 3-4 хвилин до кремоподібного стану. Нанесіть крем на пласт тіста рівним шаром з того боку, де не видно малюнка.

Волоські горіхи подрібніть блендером на дрібні крихти. Обчистіть банан та розріжте його вздовж на 4 частини.

Обкачайте шматки банана в горіхових крихтах. Викладіть їх на край коржа. Скрутіть корж у рулет та загорніть його в харчову плівку. Поставте рулет у холодильник на годину.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського
Азербайджанська долма від Хаяла Алекперова

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму