Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно!» Алла Ковальчук розповіла, як приготувати кулінарний шедевр з найдоступнішого виду риби.
Інгредієнти:
мойва – 500 г
борошно – 160 г
манна крупа – 80 г
олія – 2 ст. л.
вершкове масло – 50 г
цибуля – 1 шт.
селера – 50 г
сухий базилік – 1/3 ч. л.
орегано – 1/3 ч. л.
чорний мелений перець – 1/3 ч. л.
сіль – 2 ст. л.
цукор – 1 ч. л.
картопля – 1 шт.
розсіл – 250 мл
Приготування:
Разморозьте мойву наполовину. Відріжте хвіст і плавники. Розріжте живіт, відріжте голову і видаліть її разом з нутрощами. Паперовим рушником зітріть з внутрішнього боку риби чорну плівку. Промийте мойву.
Приготуйте маринад. Полийте мойву розсолом. Додайте натерту селеру, базилік, орегано, чорний мелений перець та перемішайте. Накрийте рибу харчовою плівкою та поставте в холодильник на 30 хвилин.
Витягніть мойву з маринаду та викладіть у піалу. Посипте сіллю, цукром та залиште на 15 хвилин.
У пакет насипте борошно і манку. Викладіть у пакет мойву і потрясіть.
Викладіть скибочки картоплі в сковороду з сумішшю олії та вершкового масла. Викладіть мойву та обсмажуйте її по 5 хвилин з кожного боку. Викладіть смажену мойву на тарілку з паперовим рушником.