Качка в карамелі: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Прикрасою новорічного столу стане запечена качка в карамельному соусі із прянощами. Ніжне соковите м’ясо та хрустка скоринка сподобається навіть найвибагливішому гостю. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати качку в карамелі та дивуйте своїх близьких цією витонченою стравою.

Інгредієнти:

  • качка – 1 шт.
  • апельсини – 2 шт.
  • ожина – 150 г
  • херес – 100 мл
  • олія – 80 мл
  • соєвий соус – 120 мл
  • інвертний сироп – 160 мл
  • вода – 3 л
  • корінь імбиру – 20 г
  • кориця (паличка) – 1 шт.
  • аніс (зірочка) – 1 шт.
  • гвоздика (бутон) – 1 шт.
  • духмяний перець горошком – 2 шт.
  • чорний перець горошком – 5 шт.
  • чорний мелений перець – 12 г
  • сіль – 90 г

 Інгредієнти для соусу:

  • ожина – 150 г
  • червоне сухе вино – 100 мл
  • цукор – 50  г
  • кориця (паличка) – 1 шт.
  • аніс (зірочка) – 1 шт.
  • кардамон – 6 шт.
  • гвоздика (бутони) – 3 шт.
  • мелений мускатний горіх – 1 г
  • духмяний перець горошком – 3 шт.
  • розмарин – 2 гілочки
  • корінь імбиру – 20 г
  • перець чилі – 1 шт.
  • сіль – 2 г

Читайте також: Індича гомілка, фарширована бананами: рецепт приготування

Спосіб приготування:

    1. З качки зріжте гузку та третю фалангу на крилах. Обдайте шкіру качки окропом, просушіть паперовими рушниками. Змастіть хересом. Залиште на 10 хв.
    2. Змішайте у ступці аніс, гвоздику, духмяний перець горошком, чорний перець горошком, перетріть до однорідної маси. Додайте олію, перемішайте.
    3. У гусятниці змішайте окріп з холодною водою, сіллю і спеціями зі ступки. Перекладіть качку в маринад. Лишіть на 3 год., періодично перевертаючи з боку на бік.
    4. Потім дістаньте качку з маринаду. Просушіть, зріжте шию. Змастіть качку інвертним сиропом. Апельсини поріжте скибочками. Нафаршируйте черевце качки апельсинами, ожиною та паличкою кориці.
    5. Перекладіть качку на решітку. Решітку встановіть на деко з водою. Оберніть качку на решітці фольгою, загортаючи краї фольги за бортики дека. Запікайте 1,5 год. за температури 200°С.
    6. Змішайте соєвий соус, олію, чорний мелений перець і натертий корінь імбиру. Дістаньте качку з духовки, зніміть фольгу, змастіть качку маринадом. З дека вилийте рідину. Покладіть замочені у воді гілочки вишні.
    7. Встановіть на деко качку на решітці, фольгою не накривайте. Запікайте ще 20 хв., попередньо збільшивши температуру до 260°С. Потім змастіть качку  сумішшю інвертного сиропу та соєвого соусу і знову відправте у духовку на 15 хв., знизивши температуру до 180°С.
    8. Приготуйте соус: ожину з‘єднайте з червоним вином, покладіть пластинки кореню імбиру, розрізаний навпіл перець чилі без насіння, цукор, сіль, паличку кориці, аніс, кардамон, гвоздику, мелений мускатний горіх, духмяний перець горошком та розмарин. Доведіть до кипіння. Варіть 15 хв. на мінімальному вогні.
    9. Потім зніміть з вогню, дістаньте перець чилі, розмарин та корицю. Перебийте соус до однорідної маси та перетріть через сито. Подавайте разом з нарізаною на шматки качкою.

Video: Качка в карамелі: рецепт покроково

Як приготувати качку в карамелі? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вегетаріанський гамбургер
Апельсиновий торт від Лізи Глинської
Сирні кекси та баниця
Кальмари, фаршировані картоплею (відеорецепт)
Тістечка Картопля від Тетяни Литвинової
7 класних рецептів зимової лазаньї
Що зробити, щоб картопля в мундирі не тріскалася?
Хлібний кекс з рибою
Торт Мурашник
Печиво з маком і кунжутом
Млинці з морепродуктами
Шоколадний торт Лава пристрасті
Торт Руді
Як приготувати смажені фаршировані перці
Як правильно квасити капусту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)
зефир рецепт, рецепт зефира, как приготовить зефир в домашних условиях, рецепт яблочного зефира, рецепт сливовового зефира, как приготовить клюквенный зефир
Як приготувати зефір: 3 рецепти