Качка в карамелі: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Прикрасою новорічного столу стане запечена качка в карамельному соусі із прянощами. Ніжне соковите м’ясо та хрустка скоринка сподобається навіть найвибагливішому гостю. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати качку в карамелі та дивуйте своїх близьких цією витонченою стравою.

Інгредієнти:

  • качка – 1 шт.
  • апельсини – 2 шт.
  • ожина – 150 г
  • херес – 100 мл
  • олія – 80 мл
  • соєвий соус – 120 мл
  • інвертний сироп – 160 мл
  • вода – 3 л
  • корінь імбиру – 20 г
  • кориця (паличка) – 1 шт.
  • аніс (зірочка) – 1 шт.
  • гвоздика (бутон) – 1 шт.
  • духмяний перець горошком – 2 шт.
  • чорний перець горошком – 5 шт.
  • чорний мелений перець – 12 г
  • сіль – 90 г

 Інгредієнти для соусу:

  • ожина – 150 г
  • червоне сухе вино – 100 мл
  • цукор – 50  г
  • кориця (паличка) – 1 шт.
  • аніс (зірочка) – 1 шт.
  • кардамон – 6 шт.
  • гвоздика (бутони) – 3 шт.
  • мелений мускатний горіх – 1 г
  • духмяний перець горошком – 3 шт.
  • розмарин – 2 гілочки
  • корінь імбиру – 20 г
  • перець чилі – 1 шт.
  • сіль – 2 г

Читайте також: Індича гомілка, фарширована бананами: рецепт приготування

Спосіб приготування:

    1. З качки зріжте гузку та третю фалангу на крилах. Обдайте шкіру качки окропом, просушіть паперовими рушниками. Змастіть хересом. Залиште на 10 хв.
    2. Змішайте у ступці аніс, гвоздику, духмяний перець горошком, чорний перець горошком, перетріть до однорідної маси. Додайте олію, перемішайте.
    3. У гусятниці змішайте окріп з холодною водою, сіллю і спеціями зі ступки. Перекладіть качку в маринад. Лишіть на 3 год., періодично перевертаючи з боку на бік.
    4. Потім дістаньте качку з маринаду. Просушіть, зріжте шию. Змастіть качку інвертним сиропом. Апельсини поріжте скибочками. Нафаршируйте черевце качки апельсинами, ожиною та паличкою кориці.
    5. Перекладіть качку на решітку. Решітку встановіть на деко з водою. Оберніть качку на решітці фольгою, загортаючи краї фольги за бортики дека. Запікайте 1,5 год. за температури 200°С.
    6. Змішайте соєвий соус, олію, чорний мелений перець і натертий корінь імбиру. Дістаньте качку з духовки, зніміть фольгу, змастіть качку маринадом. З дека вилийте рідину. Покладіть замочені у воді гілочки вишні.
    7. Встановіть на деко качку на решітці, фольгою не накривайте. Запікайте ще 20 хв., попередньо збільшивши температуру до 260°С. Потім змастіть качку  сумішшю інвертного сиропу та соєвого соусу і знову відправте у духовку на 15 хв., знизивши температуру до 180°С.
    8. Приготуйте соус: ожину з‘єднайте з червоним вином, покладіть пластинки кореню імбиру, розрізаний навпіл перець чилі без насіння, цукор, сіль, паличку кориці, аніс, кардамон, гвоздику, мелений мускатний горіх, духмяний перець горошком та розмарин. Доведіть до кипіння. Варіть 15 хв. на мінімальному вогні.
    9. Потім зніміть з вогню, дістаньте перець чилі, розмарин та корицю. Перебийте соус до однорідної маси та перетріть через сито. Подавайте разом з нарізаною на шматки качкою.

Video: Качка в карамелі: рецепт покроково

Як приготувати качку в карамелі? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.



Мені вдалося!
Зберегти в кулінарну книгу

Рекомендуємо
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)
Домашній хліб в духовці від Тетяни Литвинової
Безалкогольний глінтвейн від Оксани та Альбіни з Київ вдень та вночі
Класичні деруни від Тетяни Литвинової (Все буде смачно)
Млинці на молоці – ТОП-7 рецептів (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити