Качка в карамелі: рецепт приготування

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...

Прикрасою новорічного столу стане запечена качка в карамельному соусі із прянощами. Ніжне соковите м’ясо та хрустка скоринка сподобається навіть найвибагливішому гостю. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати качку в карамелі та дивуйте своїх близьких цією витонченою стравою.

Інгредієнти:

  • качка – 1 шт.
  • апельсини – 2 шт.
  • ожина – 150 г
  • херес – 100 мл
  • олія – 80 мл
  • соєвий соус – 120 мл
  • інвертний сироп – 160 мл
  • вода – 3 л
  • корінь імбиру – 20 г
  • кориця (паличка) – 1 шт.
  • аніс (зірочка) – 1 шт.
  • гвоздика (бутон) – 1 шт.
  • духмяний перець горошком – 2 шт.
  • чорний перець горошком – 5 шт.
  • чорний мелений перець – 12 г
  • сіль – 90 г

 Інгредієнти для соусу:

  • ожина – 150 г
  • червоне сухе вино – 100 мл
  • цукор – 50  г
  • кориця (паличка) – 1 шт.
  • аніс (зірочка) – 1 шт.
  • кардамон – 6 шт.
  • гвоздика (бутони) – 3 шт.
  • мелений мускатний горіх – 1 г
  • духмяний перець горошком – 3 шт.
  • розмарин – 2 гілочки
  • корінь імбиру – 20 г
  • перець чилі – 1 шт.
  • сіль – 2 г

Читайте також: Індича гомілка, фарширована бананами: рецепт приготування

Спосіб приготування:

    1. З качки зріжте гузку та третю фалангу на крилах. Обдайте шкіру качки окропом, просушіть паперовими рушниками. Змастіть хересом. Залиште на 10 хв.
    2. Змішайте у ступці аніс, гвоздику, духмяний перець горошком, чорний перець горошком, перетріть до однорідної маси. Додайте олію, перемішайте.
    3. У гусятниці змішайте окріп з холодною водою, сіллю і спеціями зі ступки. Перекладіть качку в маринад. Лишіть на 3 год., періодично перевертаючи з боку на бік.
    4. Потім дістаньте качку з маринаду. Просушіть, зріжте шию. Змастіть качку інвертним сиропом. Апельсини поріжте скибочками. Нафаршируйте черевце качки апельсинами, ожиною та паличкою кориці.
    5. Перекладіть качку на решітку. Решітку встановіть на деко з водою. Оберніть качку на решітці фольгою, загортаючи краї фольги за бортики дека. Запікайте 1,5 год. за температури 200°С.
    6. Змішайте соєвий соус, олію, чорний мелений перець і натертий корінь імбиру. Дістаньте качку з духовки, зніміть фольгу, змастіть качку маринадом. З дека вилийте рідину. Покладіть замочені у воді гілочки вишні.
    7. Встановіть на деко качку на решітці, фольгою не накривайте. Запікайте ще 20 хв., попередньо збільшивши температуру до 260°С. Потім змастіть качку  сумішшю інвертного сиропу та соєвого соусу і знову відправте у духовку на 15 хв., знизивши температуру до 180°С.
    8. Приготуйте соус: ожину з‘єднайте з червоним вином, покладіть пластинки кореню імбиру, розрізаний навпіл перець чилі без насіння, цукор, сіль, паличку кориці, аніс, кардамон, гвоздику, мелений мускатний горіх, духмяний перець горошком та розмарин. Доведіть до кипіння. Варіть 15 хв. на мінімальному вогні.
    9. Потім зніміть з вогню, дістаньте перець чилі, розмарин та корицю. Перебийте соус до однорідної маси та перетріть через сито. Подавайте разом з нарізаною на шматки качкою.

Video: Качка в карамелі: рецепт покроково

Як приготувати качку в карамелі? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин в Viber і Telegram СТБ.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Вино з абрикос: рецепт приготування в домашніх умовах
Шарлотка від Алли Ковальчук
РЕЦЕПТ: Капустяна шарлотка
Бабагануш: рецепт з баклажанів
Заморожені кубики шампанського для літніх коктейлів
15 смачних страв, які можна приготувати в чашці
5 невідомих сніданків світу з 5 країн
Картопляні трояндочки з пармезаном та свіжим чебрецем
Консервовані огірки (Все буде смачно)
Сирна запіканка, суфле і львівський сирник від Алли Ковальчук та Альоші (Все буде смачно)
Полуничний шейк від Лізи Глинської
Парфе з полуницею та медом від Лізи Глинської
Яблучний пиріг від Лізи Глинської
Желейний торт від Лізи Глинської
Чебуреки від Сергія Калініна та Бориса Барського

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
ягодные соусы к мясу, ягодные соусы рецепт, рецепты ягодных соусов к мясу, какао соус подать к мясу, ягодный соус к мясу
Ягідні соуси до м’яса: ТОП-5 рецептів
красная смородина на зиму
Желе з червоної смородини: рецепт на зиму