Запечена індичка: рецепт приготування


1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
приготовлено 0 разів



Знайти рецепт із моїх інгредієнтів

Кулінарний експерт шоу «Все буде смачно» Сергій Калінін розповів, як приготувати ідеальну запечену індичку для різдвяного столу. Птах змащується прянощами і фарширується яблуками та апельсинами, що надає йому неймовірного аромату та чудово підкреслює смак ніжного м’яса. Читайте в нашому матеріалі, як приготувати запечену індичку, і насолоджуйтеся цією вишуканою стравою.

Інгредієнти:

  • індичка – 7 кг
  • апельсини – 600 г
  • часник – 4 зубчики
  • яблука (кисло-солодких сортів) – 900 г
  • гірчиця-соус – 1 ст.л.
  • сіль – 140 г
  • соняшникова рафінована олія – ​​3 ст.л.
  • розмарин – 1/4 ч.л.
  • чебрець – 1/4 ч.л.
  • орегано – 1/4 ч.л.
  • паприка – 1/2 ч.л.
  • м’ята – 1/4 ч.л.
  • коріандр – 1/4 ч.л.
  • чорний перець – 1/2 ч.л.

Інгредієнти для журавлинного соусу:

  • журавлина – 150 г
  • цукор – 50 г
  • білий портвейн – 100 мл
  • апельсин – 1 шт.
  • вершкове масло (82,5%) – 25 г

Читайте також: Буженина з індички: рецепт приготування

Спосіб приготування:

  1. Змішайте сухі мелені трави, прянощі, гірчицю, часник, сіль, цедру і сік одного апельсина. Отриманою сумішшю змастіть індичку, а також стінки її черевної порожнини.
  2. Апельсини і яблука почистіть від шкірки. Яблука розріжте навпіл і виріжте серцевину. Нафаршируйте фруктами індичку.
  3. Ніжки птиці сховайте в імпровізовані «кишеньки». Крила підверніть під тушку. Викладіть індичку на деко, натріть сіллю і змастіть рафінованим соняшниковою олією.
  4. На дно дека налийте стакан води. Загорніть індичку в пергамент, а потім – в фольгу. Залиште при кімнатній температурі на 1 годину.
  5. Потім поставте птицю в розігріту до 180 градусів духовку і запікайте 3,5 години. Вийміть індичку, зніміть пергамент і фольгу.
  6. Полийте тушку жиром, який скупчився на дні дека. Поставте індичку назад в духовку ще на 20-30 хвилин, щоб підрум’янилася.
  7. Готову індичку накрийте фольгою і залиште на столі на 20-30 хвилин.
  8. Приготуйте журавлиновий соус: зніміть з апельсина тонкий шар шкірки і дрібно наріжте. Залийте шкірку окропом на 1 хвилину. Нагрійте портвейн і підпаліть його. Коли алкоголь випарується, додайте до нього журавлину, свіжовичавлений сік і цедру апельсина. Доведіть до кипіння і проваріть 7-8 хвилин. Отриману масу перетріть через сито, додайте цукор і поставте на вогонь. Зніміть соус з вогню, додайте вершкове масло і перемішайте соус, поки масло повністю не розчиниться.

Video: Запечена індичка: рецепт покроково

Як приготувати запечену індичку? Рецепт покроково дивіться в нашому матеріалі

Читайте більше цікавих новин у Viber та Telegram СТБ.



Мені вдалося!

Рекомендуємо
Окрошка від Ігоря Місевича
Пряна окрошка на кефірі
Рецепти торта Наполеон від Тетяни Литвинової (Все буде смачно!)
Шашлик з баранини від Мікаеля Арояна та Діми Коляденка (Все буде смачно)
Буженина у винному маринаді від Влади Литовченко
ТОП-5 рецептів кабачків
Мед з кульбаб – простий рецепт приготування
Жульєн від Тетяни Литвинової та Дмитра Монатика (Все буде смачно – відеорецепт)
Домашній лимонад від Лізи Глинської
Не для льоду: ТОП-7 варіантів використання формочок для льоду
Домашня ковбаса від Ігоря Місевича й Андрія Дикого (Все буде смачно)
Рецепт паски від Алли Ковальчук
Самса від Мікаеля Арояна (Все буде смачно)
Вафельні трубочки від Алли Ковальчук (Все буде смачно)


Новини партнерів

ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити