Як приготувати панеттон
Читайте також: Паска в хлібопічці
- Дріжджі розводимо в теплій воді і додаємо трохи цукру.
- Залишаємо опару в теплому місці на 15-20 хвилин, щоб дріжджі почали «грати».
- Додаємо в готову опару жовтки, йогурт, розм’якшене вершкове масло, ваніль, лимонну цедру, дрібку солі і починаємо поступово вводити борошно.
- Замішуємо м’яке, еластичне тісто і залишаємо на годину в теплому місці, щоб воно підійшло.
- Сухофрукти посипаємо цукровою пудрою і, коли тісто підійде, вводимо.
- Викладаємо майбутній панеттоне в форму для випікання.
- Залишаємо, щоб тісто ще раз підійшло (воно має піднятися до країв форми).
Випікаємо панеттон 45 хвилин при температурі 175°С. Подаємо охолодженним.
Читайте також: