Неаполітанський великодній пиріг

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Італійська кухняВеликдень 2018
Для любителів пирогів - традиційний неаполітанський великодній пиріг Pastiera Napoletana з начинкою з пшениці в поєднанні з найніжнішою рікоттою. Дуже смачно і святково!
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Пшениця (відварена)210 г
Пшеничне борошно250 г
Вершкове масло115 г
Рікотта350 г
Цукор300 г
Молоко100 мл
Яйця5 шт
Цедра одного лимона за смаком
Ванілін за смаком
Цукати за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати неаполітанський великодній пиріг

  1. Пшеницю замочуємо на добу. Потім воду зливаємо і відварюємо пшеницю до розм’якшення.
  2. Замішуємо тісто з борошна, цукру (100 г), вершкового масла (100 г), одного яйця і одного жовтка. Загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на годину.
  3. Готову пшеницю (без води) заливаємо молоком (100 мл), додаємо масло (15 г) і цедру одного лимона.
  4. Розміщуємо на невеликий вогонь і варимо, поки молоко повністю не вбереться в зерна. Охолоджуємо.
  5. Охолоджене тісто (дві третини від загальної кількості) розгортаємо в тонкий пласт і викладаємо в низьку форму, формуючи денце і бортики пирога.
  6. Змішуємо в мисці рікотту, яйця (2 шт.), один жовток, цукор (200 г), пшеницю, ванілін і цукати.
  7. Викладаємо начинку на корж, зверху з тіста робимо решітку.
  8. Змащуємо верх пирога жовтком і випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 60 хвилин.
  9. Готовий пиріг охолоджуємо. Перед подачею посипаємо пиріг цукровою пудрою.

Рікотту можна замінити молодим сиром.

Читайте також: 

Всі рецепти на Великдень 2018

Читайте також: Вихідні на Великдень 2018

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Бісквітний торт з фруктами
Рецепти випічки з варенням, джемом, повидлом
Печиво на Різдво 2019
Торт Наполеон, який вийде в кожного
Млинці по-ірландськи
Рецепти десертів на католицьке Різдво
Торт Мікадо — рецепт
Празький торт без згущеного молока
Рогалики на пиві
Домашні пиріжки із солодкою начинкою: прості рецепти
Рецепт Тірамісу
Калачі: 3 рецепти
Цвєтаєвський пиріг з яблуками: рецепт
Прокинься і їж: 5 десертів з кавою, що бадьорять
5 корисних десертів без грама цукру

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт глинтвейна от простуды, рецепт приготовления глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды, состав глинтвейна от простуды, как приготовить глинтвейн от простуды
Глінтвейн від застуди — рецепт
рецепт гаспачо с авокадо, рецепт приготовления гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо, состав гаспачо с авокадо, как приготовить гаспачо с авокадо
Гаспачо з авокадо