Як приготувати корисний гарбузовий мармелад: декілька способів

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Десерти
Гарбузовий мармелад, приготовлений в домашніх умовах - смачні та корисні солодощі, в складі яких ви можете бути впевнені.
Зберегти в кулінарну книгу

Як підготувати гарбуз і приготувати гарбузове пюре

ГОТУЄМО З НАМИ
Сливово-яблучний мармелад

Для приготування мармеладу краще вибрати гарбуз мускатних сортів. За рахунок того, що вони більш солодкі, цукрового піску в страву можна покласти менше.

Гарбуз перед приготуванням обмиваємо з милом, очищаємо і нарізати на шматочки. Є кілька способів термообробки гарбуза:

  • Запікання в духовці. Для цього гарбуз гарбуз серпиками, з товщиною  2 – 3 сантиметри. Шматочки викладаємо на деко і випікаємо в духовці 35 – 40 хвилин при температурі 180 – 200 градусів.
  • Пропарювання в пароварці. Нарізаємо гарбуз кубиками 3 на 3 сантиметра. В пароварку наливаємо воду і варимо 30 хвилин. Якщо немає пароварки, то можете скористатися спеціальною ємністю для варіння на пару, і відварити гарбуз у звичайній каструлі або мультиварці.
  • Зварити гарбуз у воді. Ріжемо гарбуз кубиками, заливаємо водою так, щоб рідина покривала шматочки наполовину, і варимо під кришкою 15 – 20 хвилин.
    Розм’якшений гарбуз подрібнюємо блендером до однорідності.

Як приготувати мармелад з гарбуза

ГОТУЄМО З НАМИ
Магазинні солодощі: рецепти в домашніх умовах

Складові:

  • Гарбуз – 1 кг;
  • Цукор – 400 г;
  • Лимон – ½ шт.

Покроковий рецепт приготування гарбузового мармеладу

  1. До гарбузового пюре додаємо цукор і уварюємо масу протягом півгодини на самому маленькому вогні, не забуваючи при цьому постійно мішати гарбуз.
  2. Після цього в каструлю додаємо свіжовичавлений лимонний сік і проварюємо мармелад ще хвилин 10.
  3. Поки заготівля остигає, готуємо форму, в якій буде сушитися мармелад. Це може бути плоский лоток або деко з високими бортиками. Щоб мармелад не пристав до стінок, ємність застилаємо пергаментом або тонкою харчовою плівкою. Силіконові форми змащуємо олією.
  4. Пюре виливаємо в форму шаром 1,5 – 2 сантиметри, не більше. Сушимо мармелад в духовці до того моменту, як маса стане пружною, а зверху утвориться щільна кірочка. Температура нагріву духовки повинна бути мінімальною. Сушити мармелад можна і при кімнатній температурі. Для цього піддон, не прикриваючи нічим зверху, залишаємо в теплі на 5 – 7 днів.
  5. Готовий мармелад викладаємо на тарілку, нарізаємо порційними шматочками, і обсипаємо цукром або пудрою.

Мармелад на желатині

Складові:

  • Цукровий пісок – 200 г;
  • Ванільний цукор – 1 пакетик;
  • Желатин – 20 г;
  • Вода – 50 мм.

Покроковий рецепт приготування мармеладу на желатині

  1. Желюючий порошок замочуємо у воді на 10 – 40 хвилин, в залежності від вказівок в інструкції.
  2. Потім розбухлу масу вливаємо а гаряче гарбузове пюре, змішане зі звичайним і ванільним цукром.
  3. Гарячу масу інтенсивно перемішуємо до повного розчинення кристалів желатину і викладаємо в заздалегідь підготовлені формочки.
  4. Якщо використовуються порційні форми, наприклад, для приготування кубиків льоду, то їх попередньо потрібно змастити олією.

Надати нового смаку мармеладу, можна проваривши шматочки шматочки гарбуза з яблуками, бананами, ананасами або будь-якими іншими фруктами. В гарбузову масу можна додати спеції: корицю, аніс, мускатний горіх, ванілін або кардамон.

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Торт Медовик: рецепт приготування
Сирне печиво
Гарбуз під молочним соусом
Страви із кисломолочного сиру для дітей
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
Халва із гарбуза
Десерт із айви
Бісквіт горіховий з грушево-рисовою начинкою
Айва, фарширована горіхами
Ведмедик Барні: рецепт приготування в домашніх умовах
Гарбузовий кекс: декілька оригінальних рецептів
Пироги з капустою: 5 рецептів
Кекс з сухофруктами в мультиварці
Яблука, печені з медом і горіхами, в мультиварці
Брауні: рецепти супершоколадного десерту

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
домашние десерты, рецепты приготовления домашних десертов, рецепты домашних десертов, рецепты десертов, десерт в домашних условиях, яблочный штрудель с корицей, халва из тыквы, десерт из айвы, блинчики с грецкими орехами, тарт груша в хрустале
Домашні десерти осені: 5 смачних рецептів
рецепт десерта из айвы, рецепт приготовления десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы, состав десерта из айвы, как приготовить десерт из айвы
Десерт із айви