Читайте також: Шоколадні мафіни від Лізи Глинської
Як приготувати мафіни: рецепт
1. Масло розрізаємо на 4 шматочки і охолоджуємо. Духовку розігріваємо до 180 градусів, а формочки для мафінів змащуємо маслом і посипаємо борошном.
2. Змішуємо білий цукор, 8 ч. л. борошна і 4 ч. л. коричневого цукру.
3. Відкладаємо 2 ст. л. отриманої суміші в маленьку миску і перемішуємо з 4 ч. л. коричневого цукру й корицею (для штейзеля).
4. У решту суміші (без кориці) додаємо 1/3 склянки борошна, розпушувач, соду, і сіль. Зверху викладаємо масло, швидко змішуємо ножем або блендером до стану дрібної крихти.
5. Додаємо яйце і сметану, перемішуємо до однорідного стану.
6. Викладаємо по 1 ст. л. тіста в кожну формочку для мафінів, зверху викладаємо по 1 ст. л. штрейзеля. Тісто, що залишилося, розміщуємо на штрейзель. Запікаємо 20-25 хвилин, до золотистого кольору.
7. Охолоджуємо мафіни з корицею в формочках 10 хвилин. Потім виймаємо маффіни й охолоджуємо ще 10 хвилин. При подачі посипаємо цукровою пудрою.
Читайте також: Бананові мафіни