5 кращих страв із редису

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
ПікнікПікнік
Навесні редис люблять всі — навіть ті, хто не любить його влітку. Тому що навесні організму все одно, звідки брати вітаміни, адже вибір овочів і фруктів нерізноманітний у цей час. Ми пропонуємо топ-5 страв з редису, які будуть до душі всім!
Зберегти в кулінарну книгу

Простенький салатик зі свіжої хрусткої редисочки, зелені і ще чого-небудь може надати море задоволення. І не тільки задоволення! Адже, не дивлячись на свої маленькі розміри, редиска — чемпіон серед коренеплодів за вмістом вітаміну С! Конкуренцію їй може скласти тільки хрін. Однак при всьому бажанні, багато хріну не з’їсиш, а ось редиски — без проблем.

ГОТУЄМО З НАМИ
Простий салат з редиски, сметани і яйця

Бутерброди з редисом і сиром

Інгредієнти

  • Редис — 1 шт.
  • Тост  — 1 шт.
  • Сир — 1,5 ст.л.
  • Сметана — 0,5 ст.л.
  • Вершкове масло — 15 г
  • Сіль — за смаком
  • Зелень — за смаком

Спосіб приготування

Сир змішуємо зі сметаною. Додаємо сіль за смаком.

Тост намащуємо вершковим маслом, зверху робимо шар з сиру зі сметаною.

Прикрашаємо бутерброд кільцями редиски та зеленню.


Салат з редисом «Вітамінний»

Інгредієнти

  • Редис — 50 г
  • Зерна пшениці (пророщені) — 2 ст.л.
  • Грецькі горіхи — 25 г
  • Рослинна олія — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Зелень петрушки, кропу — за смаком

Спосіб приготування

Перемішуємо подрібнені горіхи з пророщеними зернами пшениці і дрібно нарізаним редисом.

Заправляємо салат олією, сіллю і зеленню.

Перемішуємо і подаємо.


Салат з редисом і телятиною

Інгредієнти

  • Телятина — 150 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Редис — 5 шт.
  • Зелена цибуля (рубана) — 1 ст.л.
  • Молода чи пекінська капуста — 100 г
  • Майонез — за смаком

Спосіб приготування

Капусту шаткуємо. Телятину відварюємо і нарізаємо соломкою.

Яйця відварюємо і подрібнюємо, редис нарізаємо кубиками.

Змішуємо всі нарізані інгредієнти, додаємо майонез, викладаємо салат на тарілку і подаємо.

ГОТУЄМО З НАМИ
Свіжий сендвіч з редису, бринзи та цибулі


Суп картопляний з редисом

Інгредієнти

  • Редис — 6 шт.
  • Бульйон м’ясний — 1 л.
  • Кольрабі (головки) — 2 шт.
  • Картопля — 500 г
  • Вершки — 150 мл
  • Пармезан — 30 г
  • Вершкове масло — 50 г
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець — за смаком
  • Мускатний горіх — за смаком

Спосіб приготування

Картоплю і одну головку кольрабі нарізаємо кубиками і тушкуємо в вершковому маслі до м’якості. Додаємо бульйон і доводимо овочі до готовності.

Готові овочі перетираємо через сито і приправляємо перцем, мускатним горіхом і сіллю.

Другу головку кольрабі натираємо на тертці, змішуємо з вершками, додаємо в перетертий суп і доводимо до кипіння.

Наливаємо суп у тарілку, посипаємо пармезаном і прикрашаємо кільцями редиски.


Мулі сабджі

Інгредієнти

  • Редис з бадиллям (круглий) — 10 шт.
  • Коріандр — 0,5 ч.л.
  • Зіра — 0,5 ч.л.
  • Куркума — 1 г
  • Перець червоний мелений— 1 г
  • Масло гірчичне — 1,5 ст.л.
  • Насіння аджвайна — 1 г
  • Цукор коричневий — 1 ч.л.
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Сік лимона — 1 ч.л.

Спосіб приготування

Редис нарізаємо кільцями, кладемо в пароварку, покриваємо крупно нарубаною зеленню і готуємо протягом 15 хвилин (поки він не стане ніжно-хрустким).

У пательні з товстим дном разколюємо гірчичне масло.

Через кілька секунд після того, як воно почне диміти, кидаємо до нього мелені спеції і смажимо до тих пір, поки вони не стануть трохи темнішими.

Потім додаємо редис разом із зеленню, мелені спеції, цукор і перемішуємо.

Зменшуємо вогонь і смажимо ще 4 хвилини.
Далі знімаємо страву з вогню, додаємо сіль, лимонний сік, добре перемішуємо і подаємо.

ГОТУЄМО З НАМИ
Окрошка з редисом без м’яса

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Як приготувати сметанний крем для торта?
Романтична вечеря для коханого — смачно та швидко вдома
Як правильно приготувати суп з горохом
Як зварити смачний суп з фрикадельками: 8 секретів
5 страв для романтичної вечері на природі
Прості закуски до шашлику: ТОП-3 рецепти
Меню для пікніка: 12 смачних ідей
Як правильно приготувати український борщ?
Вишневий сад: готуємо із вишні
Як греки називають грецький салат?
Скільки випікати бісквіт в духовці?
Як правильно посмажити курячу грудку для салату Цезар?
Літо з морозилки: запасаємося на зиму
Коли з’явився борщ?
Як можна приготувати фрикадельки?
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
кофе с вишней, кофе с вишней рецепт, как приготовить кофе с вишней, рецепт приготовления кофе с вишней, состав кофе с вишней
Кава з вишнею
рецепт с фото джема из красной смородины, рецепт приготовления джема из красной смородины с фото, как приготовить джем из красной смородины рецепт с фото
Джем з порічки (фото)