Покроковий рецепт приготування глінтвейну з коньяком
Продукти, які потрібні для приготування глінтвейну: вино, коньяк, мед, лимон, апельсин, кориця, гвоздика, мускатний горіх
Крок 1. Змішуємо вино і цедру цитрусових
Крок 2. Додаємо коньяк
Крок 3. Додаємо мед і прянощі
Крок 4. Підігріваємо суміш до 50-60 С. Глінтвейн готовий!
Тонкощі приготування глінтвейну
- Напій після підігрівання краще трохи настояти, щоб спеції розкрилися і віддали свій аромат. Настоюють глінтвейн у закритій ємності і в теплому місці
- Для приготування напою краще використовувати цілі, а не мелені прянощі. Мелені прянощі гірше фільтруються і під час прийому напою можуть потрапити в ротову порожнину, що створить неприємні відчуття
- Глінтвейн не кип’ятять, а тільки нагрівають
- Для приготування напою можна взяти біле і червоне сухе вино (порівну)
- У рецепті можна замінити мед на цукр
Дякуємо бармену Андрію Гарматі за допомогу в підготовці рецепту
.jpg)
Андрій Гармата