Бігос: рецепт

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Польська кухня
Немає пана, у якого в засіках немає замороженого бігосу. Це традиційна польська страва з кислуватим присмаком і густим ароматом копченостей. Страва не втрачає смаку навіть при заморожуванні, тому часто бігос готують про запас, а після заморожують
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Капуста квашена800 г
Чорнослив100 г
Сушені гриби10 г
Цибуля2 шт
Сало200 г
Свинина250 г
Телятина250 г
Домашня ковбаса150 г
Бекон150 г
Олія за смаком
Розсіл капустяний за смаком
Мед за смаком
Додати в список покупок

Як приготувати бігос

  1. Нарізаємо м’ясо, ковбасу та бекон великими кубиками -так аромат копченостей буде сильнішим. Сало нарізаємо шматочками подрібніше.
  2. Сало кладемо в каструлю та витоплюємо.
  3. Після зменшуємо вогонь і додаємо до нього м’ясо, обсмажуємо і кладемо бекон.
  4. Коли м’ясо і бекон обсмажаться, додаємо нарізану півкільцями цибулю.
  5. Коли цибуля стане напівпрозорою, додаємо до м’яса ковбасу, трохи обсмажуємо та кладемо кислу нарізану капусту.
  6. Додаємо капустяний розсіл і тушкуємо бігос ще 30 хвилин. Після подрібнюємо гриби, нарізаємо чорнослив і додаємо їх в бігос.
  7. Тушкуємо бігос ще трохи, щоб гриби розм’якшилися. У самому кінці додаємо мед, перемішуємо і відразу знімаємо з плити.

Чим жорсткіше капуста, тим довше має тушкуватися бігос

Подаємо гарячий бігос в невеличкій пательні.

Читайте також: Бігос з риби

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Шашлик в гранатовому соку
Як приготувати шашлик
Вечеря на День матері
Шашлик по-карськи
Шашлик з баранини
Пісні другі страви
Млинці з м’ясом
Страви з овочевої суміші
Заморожені овочі в духовці
Рагу із заморожених овочів
Вареники з картоплею
Щедра кутя
Вареники
Різдвяна кутя
Кутя (фоторецепт)

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
выпечка на старый новый год, что приготовить на старый новый год, рецепты выпечки на старый новый год, отрывной пирог с яблоками, кекс с изюмом на сметане, львовский сырник, печенье с изюмом
Випічка на Старий Новий рік
что приготовить на старый новый год, меню на старый новый год, блюда на старый новый год, щедрая кутья, узвар, вареники с сюрпризом, блинчики с курицей и перцем, свинина в медово-имбирном соусе
Стіл на Старий Новий рік