Фарширований кальмар з рисом

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День Святого Валентина
Вишукана страва, яку можна приготувати для романтичної вечері, так і здивувати всю сім'ю. Кальмар, фарширований рисом
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Кальмар1 шт
Рис довгозернистий0.50 склянка
Цибуля2 шт
Вино біле1.50 склянка
Помідор великий3 шт
Паста томатна2 ст.л.
Кориця2 палички
Лимон2.50 шт
Часник2 зубчик
Перець чорний за смаком
Кориця мелена за смаком
Сіль за смаком
Оливкова олія за смаком
Додати в список покупок

Як фарширувати кальмар — покроковий рецепт

Кальмара обробляємо, видаливши нутрощі і голову. Після м’ясо добре промиваємо і відрізаємо труби. Щупальця кальмара відкладаємо — їх ми використаємо в фарширування

М’ясо кальмара замочуємо в соку двох лимонів, поки не зникне рибний запах, а саме м’ясо не придбає красивий білий відтінок.

Начинка для кальмара

  1. У сковороді розігріваємо олію і викладаємо в нього дрібно нарізану цибулю.
  2. Коли цибуля розм’якне, додаємо рис, перемішуємо і обсмажуємо суміш до прозорості рису.
  3. Потім додаємо в рис дрібно нарізані щупальця і, коли м’ясо кальмара придбає ніжно-рожевий колір, вливаємо 0,5 склянки вина. Додаємо помідор, нарізаний великими шматочками, томатну пасту, палички кориці, дрібно нарізаний часник, чорний перець, сіль і дрібку меленої кориці.
  4. Тушкуємо суміш, поки рис не вбере всю рідину. В кінці додаємо дрібно нарізану зелень петрушки і виймаємо палички кориці. Перемішуємо.

Готуємо кальмар

  1. Труби начиняємо фаршем, залишивши зверху кожної труби трохи вільного місця (рис в процесі приготування ще набрякне) і сколюємо отвори зубочистками.
  2. Нафаршировані труби складаємо у вогнетривкий посуд, додаємо сік лимона, склянку вина, склянку води і скроплюємо оливковою олією.
  3. Зверху накриваємо важкою тарілкою і ставимо форму в духовку, нагріту до 180 ° С на 1,5 години. Коли кальмар стане ніжним і м’яким – страва готова.

Читайте також: Спагеті з морепродуктами

Поділитися рецептом
Спробуй ще
Яйца Бенедикт (Все буде добре)
Запечена картопля з грибами
Гарбузова каша на молоці
Риба, запечена з гарбузом
Паста Папарделле з білими грибами: покрокове приготування страви
Грибні котлети
Мамалига на молоці з бринзою
Фаршировані кальмари
Мамалига з бринзою та шкварками
Овочева лазанья
Галушки з грибами, запечені в сметані (фоторецепт)
Лазанья: 5 рецептів приготування
Лазанья (фоторецепт)
Як приготувати лазанью з лаваша
Як приготувати фарширований перець

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

ВГОРУ

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
зеленый суп-пюре, рецепт приготовления зеленого супа-пюре, рецепт зеленого супа-пюре, рецепт супа-пюре из брокколи, рецепт супа-пюре из брокколи и кабачка, рецепт приготовления супа-пюре из кабачка
Зелений суп-пюре (Все буде добре)
зефир рецепт, рецепт зефира, как приготовить зефир в домашних условиях, рецепт яблочного зефира, рецепт сливовового зефира, как приготовить клюквенный зефир
Як приготувати зефір: 3 рецепти