Фарширований кальмар з рисом

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
День Святого Валентина
Вишукана страва, яку можна приготувати для романтичної вечері, так і здивувати всю сім'ю. Кальмар, фарширований рисом
Зберегти в кулінарну книгу
Складові
Кальмар1 шт
Рис довгозернистий0.50 склянка
Цибуля2 шт
Вино біле1.50 склянка
Помідор великий3 шт
Паста томатна2 ст.л.
Кориця2 палички
Лимон2.50 шт
Часник2 зубчик
Перець чорнийза смаком
Кориця меленаза смаком
Сільза смаком
Оливкова оліяза смаком
Додати в список покупок

Як фарширувати кальмар — покроковий рецепт

Кальмара обробляємо, видаливши нутрощі і голову. Після м’ясо добре промиваємо і відрізаємо труби. Щупальця кальмара відкладаємо — їх ми використаємо в фарширування

М’ясо кальмара замочуємо в соку двох лимонів, поки не зникне рибний запах, а саме м’ясо не придбає красивий білий відтінок.

Начинка для кальмара

  1. У сковороді розігріваємо олію і викладаємо в нього дрібно нарізану цибулю.
  2. Коли цибуля розм’якне, додаємо рис, перемішуємо і обсмажуємо суміш до прозорості рису.
  3. Потім додаємо в рис дрібно нарізані щупальця і, коли м’ясо кальмара придбає ніжно-рожевий колір, вливаємо 0,5 склянки вина. Додаємо помідор, нарізаний великими шматочками, томатну пасту, палички кориці, дрібно нарізаний часник, чорний перець, сіль і дрібку меленої кориці.
  4. Тушкуємо суміш, поки рис не вбере всю рідину. В кінці додаємо дрібно нарізану зелень петрушки і виймаємо палички кориці. Перемішуємо.

Готуємо кальмар

  1. Труби начиняємо фаршем, залишивши зверху кожної труби трохи вільного місця (рис в процесі приготування ще набрякне) і сколюємо отвори зубочистками.
  2. Нафаршировані труби складаємо у вогнетривкий посуд, додаємо сік лимона, склянку вина, склянку води і скроплюємо оливковою олією.
  3. Зверху накриваємо важкою тарілкою і ставимо форму в духовку, нагріту до 180 ° С на 1,5 години. Коли кальмар стане ніжним і м’яким – страва готова.

Читайте також: Спагеті з морепродуктами

Поділитися рецептом
Рекомендуємо
Картопля по-селянськи: простий рецепт
Спаржа з рисом
Курячий мус з кабачками (Все буде добре, відеорецепт)
Соте із кабачків (Все буде добре, відеорецепт)
Бурані із курки зі спаржевою квасолею (фоторецепт)
Запіканка із кабачків з сиром (Все буде добре, відеорецепт)
Галушки з бринзи
Гречаники з м’ясом
Вареники з вишнею
Кабачковий торт
Кролик у вершках від Тетяни Литвинової (фоторецепт)
Оригінальні човники з кабачків з бринзою
Святкова курка, запечена на мангалі
Молодий зелений горошок, обсмажений з цибулею
Котлети з кабачків
Новини партнерів
ВГОРУ

Додавання в кулінарну книгу
Відправити рецепт на пошту

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

РЕЄСТРАЦІЯ

Ім'я
e-mail
Пароль

УВІЙТИ ЧЕРЕЗ:

або увійти за допомогою e-mail

Забули пароль?

Забули пароль?

На який e-mail відправити
новий пароль?
Відмінити
рецепт икры из кабачков, рецепт приготовления кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру рецепт, состав кабачковой икры, как приготовить кабачковую икру
Кабачкова ікра як у магазині
маффины с черешней, рецепт маффинов с черешней пошагово, состав маффинов с черешней, как готовить маффины с черешней, как приготовить маффины с черешней пошагово, маффины с черешней рецепт
Апетитні мафіни з черешнею