Як фарширувати кальмар — покроковий рецепт
Кальмара обробляємо, видаливши нутрощі і голову. Після м’ясо добре промиваємо і відрізаємо труби. Щупальця кальмара відкладаємо — їх ми використаємо в фарширування
М’ясо кальмара замочуємо в соку двох лимонів, поки не зникне рибний запах, а саме м’ясо не придбає красивий білий відтінок.
Начинка для кальмара
- У сковороді розігріваємо олію і викладаємо в нього дрібно нарізану цибулю.
- Коли цибуля розм’якне, додаємо рис, перемішуємо і обсмажуємо суміш до прозорості рису.
- Потім додаємо в рис дрібно нарізані щупальця і, коли м’ясо кальмара придбає ніжно-рожевий колір, вливаємо 0,5 склянки вина. Додаємо помідор, нарізаний великими шматочками, томатну пасту, палички кориці, дрібно нарізаний часник, чорний перець, сіль і дрібку меленої кориці.
- Тушкуємо суміш, поки рис не вбере всю рідину. В кінці додаємо дрібно нарізану зелень петрушки і виймаємо палички кориці. Перемішуємо.
Готуємо кальмар
- Труби начиняємо фаршем, залишивши зверху кожної труби трохи вільного місця (рис в процесі приготування ще набрякне) і сколюємо отвори зубочистками.
- Нафаршировані труби складаємо у вогнетривкий посуд, додаємо сік лимона, склянку вина, склянку води і скроплюємо оливковою олією.
- Зверху накриваємо важкою тарілкою і ставимо форму в духовку, нагріту до 180 ° С на 1,5 години. Коли кальмар стане ніжним і м’яким – страва готова.
Читайте також: Спагеті з морепродуктами